Podgorica: Krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja

H.B. (38) je policiji prijavio da su mu tri maskirane osobe navodno otele 1.800 eura, koje je kako se sumnja potrošio na kocki
62 pregleda 4 komentar(a)
novac, alimentacija, Foto: Shutterstock.com
novac, alimentacija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.12.2013. 12:57h

Podgorička policija uhapsila je i podnijela izvještaj protiv H.B. (38) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Kako je saopšteno iz Uprave policije H.B je rano jutros policiji prijavio da su ga u ulici Put Radomira Ivanovića navodno napale tri maskirane osobe i otele mu 1.180 eura i mobilni telefon.

"H.B. je tom prilikom naveo da su mu 12. decembra 2013. godine oko 0.30 časova, dok se kretao ulicom Put Radomira Ivanovića u Podgorici, prišla tri lica maskirana fantomkama, oborila ga na zemlju i zadajući mu više udaraca u predjelu glave i tijela otuđila mu novac u iznosu od 1.180 eura i mobilni telefon, a potom ušla u zatamnjeno vozilo i udaljila se sa lica mjesta. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju događaja koji je H.B. prijavio policijskli službenici su došli do sumnje da je H.B. lažno prijavio da je nad njim izvršeno razbojništo i da je novac za koji je naveo da mu je otuđen, a koji nije bio njegovo vlasništvo prethodno potrošio na kocki, a potom kako bi opravdao gubitak novca, lažno prijavio da je nad njim izvršeno razbojništvo", navodi se u saopštenju.

Sumnja se, da je H.B. u namjeri da događaj prikaže što uvjerljivije, prije dolaska u Centar bezbjednosti Podgorica bacio mobilni telefon, za koji je policijskim službenicima naveo da mu je otuđen, a garderobu koju je imao na sebi zaprljao blatom, budući da je u prijavi naveo da su ga lica koja su navodno nad njim izvršila razbojništvo oborila na zemlju.

O kompletnom događaju obaviješteno je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Nakon hapšenja H.B. će u zakonskom roku biti predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: