ROPSKI ODNOS

Uhapšen državljanin CG: Osumnjičen da je mjesecima zlostavljao invalida

"Dešavalo se da me tuče i po nekoliko puta dnevno. Udarao bi me pesnicama po licu, šutirao..."
11 komentar(a)
silovanje, nasilje, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
silovanje, nasilje, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.03.2019. 23:34h

Crnogorski državljanin B.S. (28) uhapšen je u Boru zbog sumnje da je prethodnih sedam mjeseci zlostavljao teškog invalida V. S. (46) iztog grada, i nanio mu teške tjelesne povrede.

Srpski mediji pišu da je policija do tog otkrića došla sasvim slučajno, kada je V.S. zbog novčanog duga prisiljen da dođe u policijsku stanicu.

Večernje novosti pišu da su inspektori primjetili da je V.S. slomljen nos, posle čega su ga uputili u bolnicu gdje su ljekari bili zgranuti kada su na njemu ustanovili teške povrede.

"Posle detaljnog pregleda, ustanovljeno je da V. S. ima i nagnječenja glave i grudnog koša. Otkrili smo i povrede po cijelom tijelu, od kojih su neke jedva bile srasle, što je ukazivalo na to da je V. S. poslednjih mjeseci bio brutalno prebijan", objavile su Novosti pozivajući se naizvor iz borske bolnice.

Zlostavljani V.S. je kao dvanaestogodišnjak imao saobraćajnu nesreću, u kojoj su mu poginuli otac i majka. Tada je u komi bio 33 dana, posle čega je ostao jedva pokretan. Živi od invalidske penzije i tuđe njege, i hrani se u narodnoj kuhinji.

On je za Novosti ispričao da je B.S. upoznao u martu, kada je navodno, došao da posjeti svoju devojku, koja se liječila na Odeljenju neuropsihijatrije.

Primio ga je na par dana u svoju kuću, a B.S. mu je u početku pomagao. Jedne večeri, kada ga je ovaj pitao kada će da ode, B.S. ga je brutalno pretukao govoreći mu da "sve u stanu sada moje, uključujući i tebe“.

Srpski mediji prenose da je od maja do 9. decembra V. S. bio rob crnogorskom državljaninu i da ga je ovaj prislio da ga ovlasti da mu podiže penziju i dodatak za tuđu njegu. Navodno, prije tri mjeseca primorao ga je da proda stan u Boru i kupi kuću u obližnjem selu. Prijetio mu je da, ukoliko bilo šta ikome kaže, neće ostati živ.

"Dešavalo se da me tuče i po nekoliko puta dnevno. Udarao bi me pesnicama po licu, šutirao. Bilo je dana kada je čekao da mi se rane zacjele, a onda bi iznova počeo da me muči", ispričao je V.S.