NOVO ISTRAŽIVANJE

Zbog čega je biseksualnost popularnija kod žena?

235 pregleda 1 komentar(a)
bipolarnost, gej par, Foto: Shutterstock
bipolarnost, gej par, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.08.2018. 14:14h

Iz loše veze žena može da potraži utjehu u drugoj ženi, a naučnici su pokušali da objasne zbog čega će prije djevojke promijeniti seksualnu orjentaciju nego što će to učiniti momci!

Eksperti vjeruju da su žene seksualno fluidnije od muškaraca, odnosno drugim riječima manje su sklonije samo jednom vidu seksualne orijentacije.

Psiholog Satoši Kanazava vjeruje da je evolucija doprinijela tome da žene budu otvorenije ka intimnim odnosima sa oba pola. Takođe dodaje da seksualna fluidnost (pojava promjene seksualne orjentacije) doprinosi smanjenju tenzija i konflikata između partnera u poligamnim brakovima.

Naime, studija objavljena u stručnom magazinu Biological Reviews, otkrila je brojne razlike kod muške i ženske seksualnosti. Profesor Kanazava sa Londonske škole za ekonomiju i političke nauke ima teoriju da žene imaju drugačiji odnos prema seksualnoj orijentaciji u odnosu na suprotni pol.

“U ne malom broju slučajeva seksualna privlačnost kod žena zavisi od partnerovih kvaliteta, njihovog reproduktivnog statusa i drugih okolnosti”, dodaje Kamazava.

Eksperti su skupljali podatke u preiodu od deset godina stavljajući fokus na seksualnu orijentaciju Amerikanaca, grupišući ih u različite kategorije.

Učesnici sveobuhvatnih studija su bili upitani da se svrstaju u jednu od pet kategorija: 100 procenata straight, uglavnom straight, biseksualni, uglavnom gay i 100 procenata gay. Analizirajući dobijene rezultate istraživači su uporedili koliko su muškarci i žene fleksibilni kada je riječ o seksualnoj privlačnosti.

Nakon što je ustanovljeno da su žene seksualno fluidnije, stručnjaci su započeli debatu u vezi ovom temom ovu temu. Kanazava vjeruje da su žene vremenom morale da evoluiraju kako bi se suočile sa iskustvom muškaraca koji imaju više od jednog partnera.

“Mišljenja sam da neobavezan seks u slučaju žena sa drugim ženama im pomaže da se lakše riješe tenzija u vezi sa svojim muškim partnerima i dodatno probude svoju žensku seksualnu stranu. Tako se došlo do pretpostavke da su žene tokom vremena seksualnu fluidnost možda razvile kao vid adaptacije da bi bile jednakije snažnijem polu”, dodaje poznati profesor, prenosi Ljepota i zdravlje.