Večeras protiv Rešovije, posljednji voz za Budvansku rivijeru

Budvani sada, jednostavno, moraju ne samo da pobijede, već i da osvoje sva tri boda ako žele da ostanu u trci za jedno od prva dva mjesta koja vode u drugi krug Lige šampiona
3 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2013. 23:58h

Vijest o pobjedi odbojkaša Budvanske rivijere u Poljskoj protiv Rešovije (3:2), 30. oktobra, u vjerovatno najboljoj partiji u klupskoj istoriji na evropskoj sceni, “brzinom svjetlosti” je obišla Evropu.

Trijumf Budvana je ocijenjen kao veliko iznenađenje, koje vicešampion Poljske, svakako, nije očekivao. Milanu Markoviću i drugovima sada treba novi podvig, još veći od onog u Poljskoj, kada je malo ko očekivao pobjedu crnogorskog šampiona.

Budvani sada, jednostavno, moraju ne samo da pobijede, već i da osvoje sva tri boda ako žele da ostanu u trci za jedno od prva dva mjesta koja vode u drugi krug Lige šampiona.

Nakon sinoćnje pobjede Pari voleja kod kuće protiv češkog Jihostroja sa 3:0 (25:13, 25:19, 26:24), vicešampion Francuske je otišao na 11 bodova, Rešovija je sada druga sa 10, a Budvanska rivijera treća sa šest.

Dakle, izabranici Siniše Reljića moraju u preostala dva meča (u posljednjem kolu gostuju posljednje plasiranom Jihostroju) da osvoje svih šest bodova da bi prošli dalje. Sve ispod toga znači oproštaj od Lige šampiona…

"Ovo nam je jako bitna utakmica. Svi znamo da je Rešovija, možda, i najkvalitetnija u našoj grupi, to dokazuju njihovi dosadašnji rezultati. Moramo da idemo na pobjedu, bez obzira na sve. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, koji su nam dali veoma veliku podršku protiv Pari voleja, gdje su nas u pojedinim momentima, kad nam nije išlo, držali i dali pozitivnu energiju. Očekujem da ih bude još više protiv Rešovije, i da nam daju još veću podršku", kaže Milan Marković.

Šampion Poljske je jedini poraz ove sezone u LŠ doživio od Budvana, a odlično gura i u domaćem prvenstvu, gdje je trenutno lider sa 25 bodova, dva više od Belhatova.

"Biće jako teško i neizvjesno. Probaćemo dobrim servisom, kao što smo to uradili u Poljskoj, da ih odmaknemo od mreže i onda probamo blokom i odbranom da gradimo poene. To je način na koji bi trebalo da se igra protiv njih. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer je ovo velika utakmica za nas, generalno i za crnogorsku odbojku, kako bismo svi zajedno došli do velike pobjede", dodaje Marković.

Kapiten Budvana je u finišu meča sa Pari volejom (2:3), prošle nedjelje, napustio teren u finišu petog seta, držeći se za desno rame. U prvom momentu je postojao strah da nije obnovio povredu, koja mu se dogodila u okrobru prošle godine, ali srećom to je bila lažna uzbuna…

"Rame je dobro. U prvom momentu sam se i ja bio prepao da je neka ozbiljnija povreda, ali se na kraju ispostavilo da nije bilo ništa strašno. Biću spreman za meč", zaključio je Marković.

Reljić: Ovoga puta će nas mnogo ozbiljnije shvatiti

Trener Siniša Reljić je svjestan da neće biti lako uzeti sva tri boda protiv Rešovije.

"Rešovija je, svakako, najjača ekipa u našoj grupi, gledajući kvalitet pojedinaca, i po rejtingu kluba. Međutim, igramo na svom terenu, publika se vratila u našu dvoranu, što je jako bitno. Veliku podršku smo imali protiv Pari voleja, nadam se da ćemo protiv Rešovije imati još više. Očekujem kvalitetan meč, gdje ćemo mi, prije svega, dati maksimum, i iskreno mislim da to može biti dovoljno za pobjedu", kaže Reljić.

Trener Budvana je siguran da će ih Rešovija ovoga puta “mnogo ozbiljnije shvatiti”.

"Mada ne mogu da kažem da su nas neozbiljno shvatili prošli put, pošto smo mi odigrali fenomenalno, sa puno energije i jako malim brojem grešaka. Pritisak uvijek postoji, ali ga nemamo nešto pretjerano od strane uprave. Ali, vidjeli smo da možemo da igramo sa njima, ne vidim razloga što i u četvrtak ne bismo odigrali dobar meč sa njima", dodao je Reljić.

Večerašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Grk Vasilis Raptis i Italijan Sandro la Mićela.

Galerija

Bonus video: