Bosanci snimili svoj prvi kung fu film

"Gorčina osvete" je jedna bosanska priča, začinjena motivima, dijalozima i akcijom kao iz nekog kineskog kung fu filma o neznanom junaku
4 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2013. 10:54h

U Bosankom kulturnom centru Tuzla u utorak je predstavljen prvi bosanski kung-fu film "Gorčina osvete", koji je sniman u Tuzli, Sapni i drugim dijelovima Tuzlanskog kantona, piše tuzlanski.ba.

Film je inspirisan Brus Lijem, čija se 40. godišnjica smrti obilježava ove godine.

Premijera filma je zakazana za 19. deembar, redatelj filma je Damir Pirić, a glumačku ekipu uglavnom čine članovi Kung Fu Wu Shu Centra za obuku u Bosni i Hercegovini.

Film je sniman tri godine.

"'Gorčina osvete' je jedna bosanska priča, začinjena motivima, dijalozima i akcijom kao iz nekog kineskog kung fu filma o neznanom junaku koji dođe u selo, spasi selo i ode u planinu. I dalje prateći tu tradiciju kung fu filmova naziv filma koji nam u samom startu otkriva temu i ideju skoro polovine filma, govori da će tu biti neka osveta i da će ona biti gorka, ali naš junak, naš "vojnik Gorčin" ne dolazi primarno iz te tradicije, on dolazi iz našeg bosanskog miljea u kojem vladaju drukčija pravila i vrijednosti", stoji na stranicama BKC-a Tuzla.

Bonus video: