Uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su davali i primali mito, među njima i policajac

Osumnjičeni Z.Đ, V.D, M.R, R.M. i A.G. su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Specijalnog tužioca
117 pregleda 0 komentar(a)
korupcija, novac, Foto: Shuterstock
korupcija, novac, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 10.12.2013. 14:20h

U okviru policijske akcije "Vespa" danas su uhapšen Zoran Đurović (36) iz Podgorice, službenik Stanice policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica, zbog sumnje da je počinio pet krivičnih djela primanje mita, kao i V.D. (34), rođen u Kninu, nastanjen u Podgorici, M.R. (24) iz Podgorice, R.M. (54) iz Mojkovca i državljanin Ruske Federacije A.G. (52), zbog sumnje da su počinili krivično djelo davanje mita.

Policija sumnja da je Đurović, u svojstvu službenog lica, tokom preduzimanja službenih radnji, u pet navrata od pet osoba "zahtijevao novac, prihvatio obećanje da će primiti novac ili primio novac, pribavivši time sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji se utvrđuje, kako ne bi izvršio službenu radnju koju je bio dužan da izvrši shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima".

"Sumnja se da su V.D, M.R, R.M. i A.G. počinili krivično djelo za koje se sumnjiče tako što su dali novac ovlašćenom policijskom službeniku Z.P, kako ne bi izvršio službenu radnju koju je bio dužnan da izvrši, a u cilju izbjegavanja kazne za prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koji je počinio", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni Z.Đ, V.D, M.R, R.M. i A.G. su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Specijalnog tužioca u Podgorici radi daljeg postupanja.

Bonus video: