Kuća Lalevića izgorjela do temelja: Apel nadležnima da pomognu

"Kuća je planula kao da je od slame. Lalevići nijesu uspjeli da iznesu ni najelementarnije stvari, dokumenta i odjeću..."
95 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2013. 11:55h

Mještani plavskog sela Gornja Ržanica uputili su apel Opštini i državnim institucijama, posebno Ministartsvu rada i socijalnog staranja, da hitno pomognu u zbrinjavanju porodice njihovog komšije Miodraga Lalevića, kojem je do temelja izgorjela porodična kuća, sa kompletnim pokućstvom.

Prosvjetnom radniku Midragu Laleviću i njegovoj supruzi Nadi, koji imaju četvoro djece, kuća je izgorjela u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima, a vatrogasci su stigli tek poslije sat i po vremena.

Jedan od Miodragovih komšija, kod koga je ova porodica privremeno smještena, Danilo Otašević, Vijestima je rekao da su vatrogasci stigli sa „fapom“ starim ko zna koliko godina, i zastarjelom opremom.

"Ja mislim da je taj vatrogasni kamion stariji od svih vatrogasaca. Sada zamislite koliko je njemu trebalo da stigne iz Plava do našeg sela. Stigli su samo da ugase temelje kuće", kazao je Otašević.

On je rekao da na prve pozive nijesu stigli ni policija ni hitna pomoć, i da je policija došla tek danas da izvrši uviđaj.

"Uzrok požara najvjerovatnije su električne instalacije. Kuća je planula kao da je od slame. Lalevići nijesu uspjeli da iznesu ni najelementarnije stvari, dokumenta i odjeću. Sve im je izgorjelo u požaru. Svi aparati iz pokućstva. Sve što su stvarali dvadeset godina, od kada su ovu kuću kupili i renovirali“, ispričao je taj komšija.

U požaru niko, na sreću, nije stradao, ali je porodici Lalević sada, kažu, potrebna hitna pomoć u najonsovnijim stvarima, čak i u hrani, budući da im je izgorio i zamrzivač sa kompletnom zimnicom.

"Mi iz sela smo svi priskočili. Ali šta očekivati od sirotinje. Ja sam ih sinoć smjestio u kući moga brata koji ne živi ovdje i koja je prazna, ali u njoj nema šporeta. Danas ćemo od Opštine prvo zatražiti šporet i ogrijev, pa onda sve ostalo", rekao je Otašević.

Mještani pričaju da je Midrag učitelj u Plavu, i da će sa svojom prosvjetarskom platom teško moći da obnovi pokućstvo.

"Zato mi iz sela molimo sve državne institucije da što hitnije povedu akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu koja je u najgore vrijeme ostala bez krova nad glavom i elementarnih stvari za život“, apelovali su mještani sela Gornja Ržanica.

Galerija

Bonus video: