Sudski vještak: Adžović je kćerku usmrtio sa blizu 70 udaraca

Prema navodima optužnice, Adžović je 9. maja 2013. godine, u kući na Vrelima ribničkim kod Podgorice, kćerki nakon kraće svađe, zadao više udaraca rukama po glavi i tijelu
216 pregleda 0 komentar(a)
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Mirsad Adžović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2013. 17:35h

Vještak sudsko medicinske struke dr Nemanja Radojević, izjavio je da je Mirsad M. Adžović zadao od 50 do 70 udaraca pesnicom, nogama i drvenom palicom, kada je na smrt pretukao kćerku Adrijanu.

"Bukvalno je udarao po čitavom tijelu. Gotovo da nema dijela njenog tijela bez povreda. Zadao joj je od 50 do 70 povreda, pesnicom, nogama i drvenom palicom. Adrijana je mijenjala svoj položaj dok je zadobijala povrede, tako da se nalazila u stojećem, ležećem i sa obje bočne strane. I na leđa je bila okrenuta prema onom ko joj zadaje udarce", kazao je Radojević pred vijećem sudije Dragoja Jovića u podgoričkom Višem sudu.

Prema navodima optužnice, Adžović je 9. maja 2013. godine, u kući na Vrelima ribničkim kod Podgorice, kćerki nakon kraće svađe, zadao više udaraca rukama po glavi i tijelu.

Kada je pala na pod, piše, nastavio je da je udara nogama, a potom je, kako se navodi u optužnici, uzeo drvenu motku te je sa njom izudarao do smrti.

Adžović je na glavnom pretresu, početkom novembra, izjavio u odbrani da mu nije bila namjera da ubije kćerku, već da je bio pod uticajem tableta za smirenje, insulina i alkohola i da ga je te noći iznervirao njen smijeh, pošto joj je zabranio da izlazi sa muškarcima

"Adrijana je bila svjesna najvećim dijelom ovog događaja. Činjenica da je imala krvarenje u moždanom tkivu, može da ukazuje na kratkotrajni gubitak svijesti, poput potresa mozga, ali je tokom najvećeg dijela bila svjesna. Ni jedna povreda pojedinačno nije dovela do smrti, već je smrt nastupila usljed zbira zadobijenih povreda", kazao je Radojević.

Svjedok Munir Mahmutović, ispričao je da ga je Adžović telefonom pozvao oko 4,15 časova, da odmah dođe kod njega kući jer je hitno.

"Zatekao sam njega, ženu i dva sina. Adžović mi je rekao: 'Munire, ubio sam ćerku'. Pitao sam da li mogu da je vidim. Potom sam otišao u sobu i vidio da je prekrivena ćebetom. Otkrio sam je i vidio da je bila mrtva. Takav prizor u životu nijesam vidio. Pokazao mi je drveno držalo koje se nalazilo pored kuće: 'Evo Munire, ovim sam je ubio'. Po njegovoj priči, nije htio da je ubije. Zakukao je. Plakao je i udarao se rukama po glavi. Potom je namjeravao da uzme kombi vozilo i da skoči u rijeku Moraču, da izvrši samoubistvo, jer mu je žao. Rekao je: 'Imam pasoš i mogu da pobjegnem, ali što ti misliš'. Savjetovao sam da je najbolje da se prijavi u policiju i ispriča kako se desilo", ispričao je svjedok.

Nakon što ga je sudija upoznao da je u istrazi izjavio da mu je Adžović rekao da hoće da bježi u Njemačku, Mahmutović je objasnio da je u stvari Adžović kazao da bi mogao da bježi.

Dodao je da ne može da se sjeti svih detalja njihovog razgovora, jer je bio pod stresom.

Branilac optuženog, advokatica Marija Grubač je kazala da će tražiti dopunu psihijatrijskog vještačenja, s tim da se uzme u obzir medicinsku dokumentaciju iz Istražnog zatvora nakon izvršenja krivičnog djela.

Adžović je na glavnom pretresu, početkom novembra, izjavio u odbrani da mu nije bila namjera da ubije kćerku, već da je bio pod uticajem tableta za smirenje, insulina i alkohola i da ga je te noći iznervirao njen smijeh, pošto joj je zabranio da izlazi sa muškarcima.

“Kada se ovo desilo, uzimao sam insulin i dijazepam za smirenje. Došao sa kasno kući, bio sam pod dejstvom alkohola jer sam pio nekoliko piva. Sjećam se samo da sam započeo razgovor sa Adrijanom oko njenih izlazaka, jer je često izlazila i šetala sa momcima. Nakon tog razgovora, ne sjećam se šta se dešavalo i na koji način sam izvršio krivično djelo“, naveo je optuženi tada.

Bonus video: