Bijelo Polje: Stanari tvrde da su u centru grada puškama pobijeni psi

U JKP „Lim” su "Vijestima" rekli da su u 5 ujutro prali ulice i pokupili mrtve životinje pored kontejnera
175 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2013. 11:09h

Stanari u centru Bijelog Polja imali su priliku da iz svojih stanova tvrde, po ko zna koji put, posmatraju uživo ubijanje pasa lutalica.

“Vijestima” su neki od njih ispričali kako “remećenje sna i strah koji zadaju plotuni uz ciku ustrijeljenih životinja nije rijedak prizor u Bijelom Polju”, da nekad pse ubijaju puškama, a nekad ih truju.

Jedna Bjelopoljka, koja nije željela da joj se ime pominje u novinama, ispričala da je posljednja hajka, prije dvije sedmice, krenula oko 5 sati ujutro.

„Vidjela sam tri osobe u komunalnim odijelima i sa puškama koje su praštale na sve strane. Čula se cika i zavijanje pasa, koji su ranjeni tumarali na sve strane. Onda sam vidjela kako ih mrtve ili polumrtve stavljaju u komunalno vozilo. Potom je za njima krenuo kamion sa šmrkovima, kojim su spirali rasutu krv sa ulice. Način na koji su to radili djelovao je kao zločin. Izašla sam da vidim i u uvjerila se i sama u to“, ispričala je ona. Djevojka je redakciji “Vijesti” poslala i fotografije ustrijeljenih životinja, kao i kamiona koji je, kaže, šmrkom spirao krv sa ulica, a na kojoj se jasno vide tablice.

Njena sugrađanka A.M. je više puta u posljednje dvije godine posmatrala ljude sa puškama kako jure za lutalicama i ubijaju ih.

„Svaki put sam pozivala policiju, ali nije ih bilo”, rekla je.

A.M. je posljednji put podnijela prijavu policiji, i nakon nekoliko dana dobila usmeni odgovor da su tragom tablica utvrdili da je fotografisani kamion vlasništvo JKP „Lim“.

„Objasnili su mi da su komunalci došli tu po prijavi građana, koji su ih obavijestili da se tu pored kontejnera kod parka nalaze neki mrtvi psi, nakon čega su ih „pokupili“, ispričala je A.M.

Direktor JKP „Lim“ Sabro Čindrak kazao je da niko iz Komunalnog ne ubija pse “još od Boža šintera”. Precizirao je da fotografisani kamion jeste vlasništvo JKP „Lim“, ali da oni samo čiste ulice.

Kamion JKP sa tablicama BP CG 005

Načelnik Komunalne policije Radenko Vujošević kazao je da “nije čuo za ubijanje pasa lutalica, niti da je stigla koja prijava”.

“Uostalom, sve to i nije u našoj nadležnosti”, rekao je Vujošević.

Žurić od sljedeće godine neće više nikom popuštati

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić kazao je da se projekat gradnje azila za pse našao i u planu uređenja prostora opštine za 2014, s obzirom da je to “jedan od rijetkih projekata koji Opština još nije uspjela da realizuje i pored napora koji se čine”.

Istakao je da je za rješavanje ovog problema neophodno više razumijevanja ostalih činioca društva.

“Lokalna uprava se nalazi između nesporne potrebe da se ovakav objekat što prije izgradi, potrebe da se ovaj problem rješava po svim standardima, na civilizovan i human način, i na drugoj strani negodovanja građana ukoliko se za rješavanje ovog problema odredi lokacija koja se nalazi na teritoriji njihove mjesne zajednice. Odluku o lokaciji za izgradnju ovog objekta je konačno donijela Skupština opštine i mi ćemo je sprovesti u skladu sa zakonom”, kazao je, između ostalog, Žurić.

Andrijevica: Bračni par kocem na smrt prebio psa >>>

Galerija

Bonus video: