Falaski: Da ne griješimo u kontri i na servisu

"Protiv Rešovije moramo da damo maksimum da osvojimo sva tri boda, kako bismo ostali u trci za jedno od prva dva mjesta", kaže italijanski tehničar Marko Falaski
0 komentar(a)
Falaski i Reljić, Foto: Saša Jončić
Falaski i Reljić, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 09.12.2013. 16:23h

Sa pobjedom protiv Pari voleja bili bi blizu cilja, ali ih ni poraz od vicešampiona Francuske nije teoretski eliminisao iz borbe za drugi krug.

Odbojkaši Budvanske rivijere, međutim, više nemaju prava na grešku, do kraja moraju da osvoje svih šest bodova ako žele da prođu u drugu rundu Lige šampiona, počev već od meča u četvrtak sa poljskom Rešovijom, koju su u gostima iznenadili 3:2.

"Protiv Pari voleja smo osvojili zlata vrijedan bod, jer nas je ostavio u trci za prolaz. Rešoviju smo pobijedili u Poljskoj i mislim da nam je to najbolji meč koji smo odigrali ove sezone. Pobijediti takvu ekipu u gostima je zaista ogroman uspjeh i mislim da smo tamo pokazali da imamo kvalitet, karakter da se nosimo sa takvim rivalima", rekao je trener Budvana Siniša Reljić na današnjoj konferenciji za novinare.

Rešovija je, vjerovatno, u prvom meču potcijenila Budvane. Ovoga puta neće praviti istu grešku.

"U četvrtak će biti drugačije, Rešovija će spremnija doći za nas, pokušaće da vrati izgubljeno na domaćem terenu. To je, svakako, bitan meč i za njih, za prolaz dalje, jer porazom od 3:0 ili 3:1 i njihove šanse ne bi bile iste kao u ovom momentu. Nama bi tri boda, uz pobjedu u posljednjem kolu protiv Jihostroja, donijela prolaz u narednu rundu. U dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Rešovijom, nadam se još boljoj igri nego što je bilo protiv Pariza, u meču u kojem se osjetilo, u prva dva seta, da je bilo grča i pritiska", dodao je Reljić.

Rešovija stiže u Budvu kao lider grupe C Lige šampiona i prvoplasirana Prvenstva Poljske.

"Sigurno neće biti lako uzeti tri boda, jer svi znamo kvalitet Rešovije. Znali smo da će meč sa Pari volejom biti težak, tako je i bilo, jer se radi o odličnoj ekipi. Ali, najveći problem pred taj meč je bio taj što smo mi tu utakmicu dočekali nakon mjesec dana bez zvanične utakmice. U prva dva seta to osjetilo, posebno kada se lomio rezultat nakon 20. poena. Protiv Rešovije moramo da damo maksimum da osvojimo sva tri boda, kako bismo ostali u trci za jedno od prva dva mjesta", kaže italijanski tehničar Marko Falaski.

Italijanski reprezentativac ističe da mnogo toga zavisi od domaćina.

"Ako zadržimo prihvatljiv nivo igre, bez velikih grešaka, ako, za razliku od meča sa Pavi volejom, ne budemo puno griješili u kontrama i na servisu, možemo da se nosimo sa Rešovijom, kao što je to bilo u Poljskoj. Posebno ako budemo imali podršku sa tribina kao protiv Pari voleja, nadam se i boljom. Navijanje je bilo sjajno, bio sam zaista uzbuđen, jer se ne dešava svaki dan da imate podršku kao na fudbalskom stadionu", dodao je Falaski.

Treninzi su jedno, utakmice drugo

Da je ostao u Italiji, Marko Falaski bi u ovom trenutku već odigrao osam utakmica u prvenstvu, i to u jednoj od tri najjače lige u Evropi. U dresu Budvana ima četiri zvanična meča, u Ligi šampiona, i nijedan u prvenstvu, koje u Crnoj Gori postoji samo na papiru (Budvani će igrati samo završnicu). Kako kaže, to je za njega “teška situacija”...

"Mi jesmo radili u Sloveniji, odigrali tri kontrolne utakmice u pauzi, prije početka sezone smo imali neke turnire. Ali, priznajem da ovo nije jednostavna situacija. Posebno je za tehničara teško da bez utakmica nađe pravu “osjećaj” sa ostatkom ekipe u toku utakmice. Trening je jedna stvar, a utakmica nešto sasvim drugo. Tokom treninga pokušavamo da simuliramo neke situacije sa utakmice, ali postoje neke stvari, kao što su emotivni pristup u meču, koji, naravno, nije isti kao na utakmici", zaključio je Falaski.

Bonus video: