Novo saslušanje o ubistvu Baranina Stefana Đukića

Baranin Stefan Mićić u policiji odbio poligraf, nije odgovarao na pitanja inspektora...
651 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2013. 17:23h

Inspektori Odsjeka za krvne delikte koji rade na rasvjetljavanju ubistva Baranina Stefana Đukića (23), uzeli su izjavu od njegovog sugrađanina Stefana Mićića, kazao je sagovornik "Vijesti nedjeljom" iz barske policije.

Mićić navodno nije želio odgovarati na pitanja inspektora o tome da li ima ikakvih saznanja o Đukićevoj likvidaciji, a poligrafsko testiranje je odbio.

Mićića, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao član kriminalnog klana pokojnog Luke Đurovića, inspektori su tražili odmah nakon Đukićevog ubistva, kada su uzimali izjave od ostalih članova tog klana.

Sa nalogom suda, policijski vodovi sa psima tragačima "upali" su tada u kuće i stanove - Stefana i njegovog brata Marka Mićića, Jova Đurovića, Vukašina Lekića, Bobana Markovića, Roberta i Alana Kožara i Dejana Borovića.

Nakon pretresa, policija je na saslušanje, u svojstvu građanina, privela Đurovića, Lekića, Markovića, braću Kožar i Borovića, dok braća Mićić nijesu pronađeni, jer su navodno bili u inostranstvu.

Tokom pretresa, ali ni saslušanja Barana, nijesu nađeni nikakvi dokazi, koji bi članove Đurovićevog klana povezali sa likvidacijom Đukića

Kao ni Mićić, koji je saslušan kada se vratio u Crnu Goru, šestorica Barana, koji su u policijskim dokumentima upisani kao članovi najjačeg kriminalnog klana iz Bara, tokom šestočasovnog policijskog propitivanja, nijesu željeli da odgovaraju na pitanja inspektora o tome da li imaju veze ili nekih saznanja o ubistvu Đukića i svi su odbili da na pitanja odgovaraju na poligrafu.

Tokom pretresa, ali ni saslušanja tih Barana, nijesu nađeni nikakvi dokazi, koji bi članove Đurovićevog klana povezali sa likvidacijom Đukića, rečeno je ranije iz policije.

Policija je nalog za pretres tražila od tužioca i suda jer postoje operativne indicije da je ovaj klan možda imao motiv da likvidira Đukića, koji je bio blizak prijatelj vođe druge jake barske kriminalne grupe Armina Muše Osmanagića.

Policijski izvori ukazuju da je godinama bila izražena netrpeljivost između članova ta dva kriminalna klana, te da se samo čekao povod za "rat bandi".

Osim od ove sedmorice Barana, policija je uzela izjave od još nekoliko osoba, ipak, još nijesu na tragu ubicama Stefana Đukića.

Prema informacijama iz policije, za sada nema dokaza koji bi potkrijepili njihovu sumnju da je motiv likvidacije borba za prevlast na tržištu droge.

Sagovornik “Vijesti” iz barske policije, kazao je da inspektori kriminalističke policije danonoćno rade na rasvjetljavanju ubistva, ali da još nemaju opipljivih tragova koji bi suzili krug mogućih izvršilaca i organizatora ubistva.

Na Đukića pucano u centru Bara

"Intenzivno radimo, prikupljamo operativne podatke, saslušali smo više od deset osoba za koje je postojala sumnja da bi mogli imate informacije o ubistvu, ali još nismo došli do toga da bismo mogli usmjeriti istragu samo u jednom pravcu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Prema istom izvoru, još nije poznato ni oružje iz kojeg je Đukić likvidiran, jer se čekaju nalazi vještačenja iz Forenzičkog centra.

Đukić je ubijen 5. novembra u centru Bara. Na njega su, nekoliko minuta iza ponoći, dok je parkirao svoj “BMW” , pucala dvojica ubica. Egzekutori su iz mraka pritrčali automobilu i na Đukića otvorili paljbu. Obdukcija je pokazala da je mladića pogodilo oko 20 metaka, koji su napravili ukupno 36 ulaznih i izlaznih rana na njegovom tijelu. Izvori iz policije ranije su kazali da je očigledno da je Đukićeva likvidacija planirana i da je praćen.

Galerija

Bonus video: