Selektori Milan Draško i Predrag Nikač saopštili sastave za Batumi

186 pregleda 0 komentar(a)
Milan Draško, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Milan Draško, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 02.08.2018. 16:29h

Selektori crnogorskih nacionalnih selekcija, Milan Draško i Predrag Nikač, odredili su sastave ekipa koje će predstavljati Crnu Goru na 43. Šahovskoj olimpijadi u gruzijskom Batumiju od 23. septembra do 6. oktobra ove godine.

Velemajstor i FIDE trener Milan Draško, je prvu tablu rezervisao za prvaka Crne Gore, Nikolu Đukića, na drugoj će igrati velemajstor Dragiša Blagojević, na trećoj Dragan Kosić, četvrtoj Luka Drašković, dok će Blažo Kalezić biti rezerva.

I internacionalni majstor i FIDE trener Predrag Nikač, selektor ženske reprezentacije, je saopštio spisak prema redosljedu na tablama - Aleksandra Milović, Marija Stojanović, Nikolina Koljević, Tijana Rakić i rezerva Nevena Radošević.

Na prethodnoj 42. Šahovskoj olimijadi koja je održana 2016. godine u Bakuu, naši šahisti su zauzeli 47. a šahistkinje 53. mjesto. Titulu pobjednika u muškoj konkurenciji brane Sjedinjene američke države a u ženskoj konkurenciji Kina. Za vrijeme olimpijade održaće se Kongres FIDE kao i izbori za predsjednika Svjetske šahovske federacije - FIDE, te izbori za predsjednike kontinentalnih federacija.

Bonus video: