Krivična prijava za podmetanje eksploziva na auto službenika policije

Prijava podnijeta protiv Dejana Pavićevića zbog sumnje da je policajcu Nivici Jovanoviću na haubi automobila postavio eksplozivnu napravu
105 pregleda 5 komentar(a)
Napad na auto policajca u Nikšiću, molotovljev koktel, Foto: Uprava policije
Napad na auto policajca u Nikšiću, molotovljev koktel, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.12.2013. 08:54h

Službenici nikšićke policije podnijeli su osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv sugrađanina Dejana Pavićevića, zbog osnovane sumnje da je policajcu Novici Jovoviću na haubu automobila postavio molotovljev koktel.

U saopštenju piše da su građani 15. jula telefonom obavijestili policajce da se na haubi Jovovićevog "golfa", koji je bio parkiran u Njegoševoj ulici u Nikšiću, nalazi improvizovana eksplozivna naprava.

"Na lice mjesta upućena je patrola policije, koja je obezbijedila lice mjesta do dolaska ekipe za uviđaje.... Nakon uviđaja, predmeti i tragovi sa lica mjesta upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Cjelokupan predmet, uključujući rezultate analiza i vještačenja vještaka odgovarajućih struka, dostavljen je nadležnom tužiocu, koji se juče izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti u pokušaju", navodi se u tekstu MUP-a.

Objašnjava se da su sveukupne policijske mjere i radnje, rezultirale identifikovanjem osumnjičenog Pavićevića.

"Osnovano se sumnja da je D.P. postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave – molotovljevog koktela na vozilo u vlasništvu policijskog službenika N.J. pokušao da izazove opasnost po život ili tijelo policijskog službenika N.J. i njegove imovine, kao i život ili tijelo drugih ljudi i imovine većeg obima. Od D.P. je u policijskim prostorijama CB Nikšić uzeta izjava. Krivična prijava protiv njega je, shodno nalogu tužioca, procesuirana u redovnom postupku", piše u saopštenju.

Bonus video: