Vučinić: Zbog Branislava Mićunovića više nijesam u policiji

Kada sam pokazao zabilješku o istrazi funkcioneru DB-a iz Budve, on je to odnio Mićunoviću, nakon čega sam imao probleme, kazao je on
625 pregleda 34 komentar(a)
Predrag Vučinić, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Predrag Vučinić, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 06.12.2013. 16:21h

Bivši policajac Predrag Vučinić, koji je u vrijeme gradnje hotela “Splendid” bio zadužen i za obezbjeđenje suvlasnika Žarka Radulovića, tvrdi da mu zbog saznanja da je bombaške napade naručio biznismen Branislav Mićunović više nije bilo mjesta u policiji.

“Kada sam pokazao zabilješku o istrazi funkcioneru DB-a iz Budve, on je to odnio Mićunoviću, nakon čega sam imao probleme. Više od mjesec čuvali su me specijalci, a potom sam u januaru 2006. godine dobio signal da sam nepoželjan u Upravi policije”, kazao je on.

Bivši inspektor tvrdi da mu je 15. januara 2006. godine dato rješenje za premještaj u Odjeljenje bezbjednosti Plužine, nakon čega je shvatio da mu više nema mjesta u službi.

Vučinić je i juče na svom Fejsbuk profilu postavio kopije dva dokumenta, zavedena u MUP-u početkom 2006. godine. U prvom je tražio da mu se dozvoli neplaćeno odsustvo, dok u drugom tadašnjeg direktora Veselina Veljovića obavještava da napušta službu.

“Ovo službeničko mjesto mi ne odgovara jer sam rođen i živim u Podgorici, a pogotovo svjestan činjenice da moj premještaj diktiraju određeni 'centri moći', a čiji ste vi samo pion, u zadovoljavanju njihovih interesa”, napisao je 10. marta 2006. godine Vučinić, kada je Veljovića obavijestio da ne želi više da radi u policiji.

Pismo koje je Vučinić objavio na svom Facebook profilu

Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrdilo je da su falsifikovani pečat i evidencioni broj, koji se nalazi na službenoj zabilješci koju je prije nekoliko dana objelodanio Vučinić.

Vučinić je kazao “Vijestima” da je zabilješka autentična, a onda ponovio poziv specijalnom tužiocu da otvori istragu o njegovim tvrdnjama.

“Zabilješka je autentična, a oni to dobro znaju. Sad se spinuju podaci, maše se podacima o tome kakvo je zaglavlje, evidencijski broj i tako, a niko se ne pita šta je suština onoga što je u tom dokumentu napisano. Ponovo pozivam tužioca da me pozove i pita šta znam o tim događajima iz ljeta 2005. godine”, kazao je juče Vučinić.

On je tvrdio da je tu zabilješku, mjesec nakon ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, pokazao jednom visokom funkcioneru DB-a iz Budve, nakon čega su ga čuvali specijalci.

Bonus video: