MUP: Službena zabilješka o slučaju Kartal falsifikat

"Pečati MUP-a korišćeni u periodu između 2000. i 2007. godine nemaju unešene dvije prve cifre godine već samo crtu na koju se godina upisuje"
369 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2013. 16:03h

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je provjerilo navode o postojanju službene zabilješke koju je u julu 2005. poslao nekadašnji inspektor Odjeljenja bezbjednosti Budva Vukota Kartal tadašnjem ministru unutrašnjih poslova Draganu Đuroviću, te da je utvrdilo da pečat i evidencioni broj koji se nalaze na dokumentu objavljenom u medijima ukazuju da se radi o falsifikovanom dokumentu.

"Naime, pečati koji su 2005. godine bili u upotrebi u Ministarstvu unutrašnjih poslova razlikuju se po formi od onog koji se može vidjeti na dokumentu objavljenom u medijima. Pečati MUP-a korišćeni u periodu između 2000. i 2007. godine nemaju unešene dvije prve cifre godine već samo crtu na koju se godina upisuje. Na dokumentu objavljenom u medijima, za dan i mjesec je ostavljena crta, dok za godinu postoje prva dva broja (20) pa nakon njih crta na koju se mogu upisati preostala dva broja", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je evidencioni broj naveden na dokumentu u medijima sporan jer nema broj koji se, na akta upućena ministru, upisuje ispred evidencionog broja.

"Takođe, broj naveden u aktu objavljenom u medijima, prema Uputstvu za izvršavanje Uredbe o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave, odnosi se na repatrijaciju - pravni položaj i boravak stranaca u zemlji i naših građana u inostranstvu", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: