Na 34. Kupu oslobođenja Podgorice 50 klubova

Jedna od najstarijih sportskih manifestacija u Crnoj Gori, 34. karate turnir "Kup oslobođenja Podgorice" održaće se u nedjelju u SC "Morača"
202 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Kopitović, Foto: Boris Pejović
Dragoljub Kopitović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2013. 14:10h

Jedna od najstarijih sportskih manifestacija u Crnoj Gori, 34. karate turnir "Kup oslobođenja Podgorice" održaće se u nedjelju u SC "Morača". Početak ove velike međunarodne manifestacije, na kojoj organizatori, Karate savez Podgorice i KK Budućnost najavljuju 50 klubova iz Crne Gore i inostranstva, zakazan je za 9,30 sati, dok će svečanost otvaranja biti upriličena u 11,30 sati.

Ovogodišnje izdanje jednog od najvećih turnira u regionu, organizatori posvećuju preminulim istaknutim karatistima, pa će 34. izdanje biti i omaž asovima koji su crnogorski sport i karate proslavili širom svijeta.

"Tradicionalni Kup oslobođenja ove godine će biti i memorijal našim istaknutim članovima. Zato pozivamo porodice preminulih karate velikana da uveličaju tuirnir, kao i bivše karatiste, članove i prijatelje Budućnosti. Na svečanosti otvaranja će se od aktivnog bavljenja suđenjem oprostiti i Milojica Dakić, jedan od pionira ovog popularnog sporta. Dakić je u prethodnih 45 godina bio aktivni sudija, a uz brojne aktivnosti u razvoju karatea bio je i predsjednik Karate saveza Crne Gore", kazao je predsjednik Karate saveza Podgorice, Radomir -Bato Nastić.

Na turniru na koji se očekuje oko 700 učesnika u uzrastima od pionira do mlađih seniora, karatisti će se podsjetiti na uspjehe, lik i djelo velikana ovog sporta: Samira Usenagića, Milovana-Bucka Miloševića, Dragoljuba-Bata Minića, Gorana Brnovića, Dragana-Bata Ognjenovića, Ranka Mićkovića, Gavrila i Mijata Mijatovića, Vlada Zarubice, Darka-Belog Raspopovića, Ismeta Babačića i Zorana Bukilića.

"Želimo da im se na ovaj način zahvalimo za sve, a posebno za privilegiju što smo bili njihovi saradnici, prijatelji, kumovi... Zato će za Budućnost rezultat na ovom turniru na kojem se završava sezona biti u drugom planu. Bitan je samo sportski duh i da takmičari pokažu umijeće. Takmičari Budućnosti su i ove sezone osvojili brojne medalje ili zapažene plasmane na brojnim takmičenjima, pa će njima i njihovim trenerima na tradicionalnom turniru biti uručena priznanja. Od ovog turnira u Crnoj Gori starija je samo manifestacija dani trčanja u Podgorici", rekao je Dragoljub Kopitović, šef stručnog štaba Budućnosti.

On je naglasio da je naredna sezona pravi izazov za karatiste Budućnosti.

"Želimo da dobar rad u klubu naši takmičari krunišu medaljama već početkom februara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete. A naravno, u narednoj godini su najbitnija seniorska prvenstva i na njima takođe želimo uspjehe, kako bi nastavili sa kontinuitetom dobrih rezultata. Klub je spreman i uložiće maksimalne napore da se ostvare cilljevi", zaključio je Kopitović.

Članovi Budućnosti bili su okosnica reprezentacije koja je u Budimpešti ove godine slavila na Univerzitetskom prvenstvu Evrope u Budimpešti, i tako objedinila titule svjetskog i evropskog prvaka.

"U nedjelju će u Podgorici biti brojni asovi, jer osim iz zemalja regiona najavila je dolazak i jaka ekipa iz Mađarske. Naravno, očekujemo sjajan karate kao što je bilo i u Budimpešti, kada je trijumfovala Univerzitetska ekipa Crne Gore. U narednoj godini se Univerzitetsko svjetsko prvenstvo održava u Crnoj Gori, a mi se nadamo odbrani titule", naglasio je Rajko Vujošević, direktor Budućnosti i selektor Univerzitetske selekcije Crne Gore.

Bonus video: