Kuljača: Opštinski inspektori dobijali naloge iz Ministarstva

Kazao je da ga inspektori nijesu obavještavali da treba rušiti bespravno sagrađeni turistički kompleks Zavala
5 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2013. 11:01h

Komentarišući izjave građevinskog inspektora Draška Šoša i Slavka Roganovića, glavnog inspektora komunalne policije, koje su pročitane u nastavku suđenja čelnicima Opštine Budve, Rajko Kuljača, bivši predsjednik opštine Budva, kazao je da ga oni nijesu obavještavali da treba rušiti bespravno sagrađeni turistički kompleks Zavala, jer će dobiti građevinsku dozvolu, te da su oni tako zaključili.

Dodao je da su stalno bili u kontaktu sa glavnom republičkom inspektorkom Natašom Gačević i Borkom Novković, republičkom građevinskom inspektorkom.

Njegov branilac advokat Branislav Durutović je istakao da je Šošo dobijao instrukcije sa republičkog nivoa, te da je preduzimao radnje koje nijesu iz njegove nadležnosti, već po zahtjevima Ministarstva za uređenje prostora.

“Šošo nije radio po nalogu predsjednika Opštine, čime je potvrđena odbrana Kuljače. Zahvaljujući medijskoj eksploataciji, turistički kompleks na Zavali je dobio poseban tretman u javnosti, iako je na stotine bilo bespravno podignutih objekata u Budvi. Zbog angažovanja na suzbijanju ostale divlje gradnje, nije se zakonski sve uraditi u određenom roku”, smatra branilac.

Sudija Valentina Pavličić zakazala je nastavak suđenja za 18. decembar, kada će svjedočiti tadašnji potpredsjednici Opštine Lazar Rađenović i Milenko Medigović, kao i Aleksandar Tičić, opštinski menadžer.

Njihovo ponovno svjedočenje zatražio je Kuljača na glavnom pretresu 20. novembra, ističući da su njihovi iskazi dosta čudni.

“Tako da bih volio da dođu. Nijesu bili decidni, a znam da su bili uključeni u sve poslove. Imam pitanja za Aleksandra Tičića, Lazara Rađenovića i Milenka Medigovića - kazao je Kuljača.

Za 24. decembar sudija je odredila da svjedoči Svetozar Marović, brat optuženog Dragana Marovića. Zakonska je obaveza suda da ga ponovo pozove, jer je privilegovani svjedok.

Bonus video: