Međunarodni stonoteniski turnir “Trofej Podgorice” biće održan 14. i 15. decembra

Kako se navodi u saopštenju, za turnir se već prijavilo preko 50 takmičara iz svih zemalja u okruženju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2013. 18:45h

Tradicionalni međunarodni stonoteniski turnir “Trofej Podgorice” održaće se 14. i 15. decembra u dvorani Gimnazije “Slobodan Škerović”, pod pokroviteljstvom Opštine Podgorica, uz organizaciju Stonoteniskog saveza Crne Gore i STK "Spin uniqa", saopšteno je iz PR službe ovog događaja.

Turnir će biti podržan u sklopu proslave Dana oslobođenja Podgorice.

Kako se navodi u saopštenju, za turnir se već prijavilo preko 50 takmičara iz svih zemalja u okruženju.

Titulu prošlogodišnjeg pobjednika brane Lazar i Sonja Janković.

Turnir se igra u svim uzrasnim kategorijama, od kadeta do veterana. U konkurenciji veterana nastupiće legenda crnogorskog stonog tenisa Milutin–Mico Maraš, koji ima već 73 godine, a potpuno ravnopravno se nosi sa mnogo mlađim igračima.

“Turnir će otvoriti ambasador Kine Ži Žaolin, koja je i najjača svjetska stonoteniska sila. Turnir se igra u konkurenciji kadeta, juniora, seniora, dok će veterani biti podjeljeni u nekoliko starosnih kategorija. Pripremili smo i bogat kulturno-zabavni program tokom takmičenja. Veče uoči turnira zakazano je druženje u restoranu Nostalgija”, kazao je organizator turnira Nenad Raičević.

U subotu, nakon prvog takmičarskog dana, biće organizovano druženje u Gimnaziji “Slobodan Škerović”, a po završetku turnira prisutne će zabavljati kantautor Dule Nikolski i muzičar Petar Dević.

“Tokom turnira uz pomoć NVO "Stare masline" učesnicima turnira biće služene priganice, a buregdžinica "Sarajka" ponuduće takmičarima čuveni sarajevski burek”, dodaje Raičević.

U sklopu turnira, u subotu, u organizaciji Glavnog grada, STSCG i STK “Spin Uniqa” biće održana i Liga srednjih škola Podgorice.

Bonus video: