GARANTOVAO ZA OCA ZEMLJIŠTEM

Milošu Maroviću blokirana imovina na Jazu

Miloš je kao garanciju da će njegov otac vratiti više od milion eura, založio zemlju koju je kupio u Mrčevom polju, a koja je istovremeno i predmet istrage Specijalnog tužilaštva
81 pregleda 9 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2018. 06:15h

Javni izvršitelj Darko Rajković donio je, na predlog budvanskog Sekretarijata za zaštitu imovine, rješenje o izvršenju kojim je blokirano oko deset hiljada kvadrata zemlje u Mrčevom polju u zaleđu Jaza, vlasništvo Miloša Marovića.

Miloš je svojom imovinom grantovao da će njegov otac Svetozar Marović izmiriti sudsku kaznu od 1,1 miliona eura, kao štetu koju je kao šef organizovane kriminalne grupe u korupcionaškim aferama nanio Opštini Budva.

Rješenje o izvršenju upisano je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine 27. jula, a njime je jasno naznačeno da će zemlja biti ponuđena na prodaju, kako bi se namirio dio milionske štete.

Prethodno je javna izvršiteljka Snežana Pavličić na predlog Opštine takođe donijela rješenje rješenje za naplatu 1.096.481 eura, kojom je blokirana imovina Svetozara Marović. Izvršiteljka je blokirala sve bankovne račune starijeg Marovića u Crnoj Gori, sa kojih se Opština uspjela samo naplatiti 460 eura, ali je naložena i prodaja automobila, kao i đedovine na Jazu i grbaljskom selu Krimovica.

Miloš je kao garanciju da će njegov otac vratiti više od milion eura, založio zemlju koju je kupio u Mrčevom polju, a koja je istovremeno i predmet istrage Specijalnog tužilaštva, te blokirana od Višeg suda, zbog sumnje da je stečena kriminalom.

Krajnji rok da Svetozar Marović uplati novčanu kaznu u kasu Opštine Budva, istekao je 10. oktobra prošle godine.

Blokirane su dvije parcele na Jazu od ukupno 1.600 kvadrata, koje su kategorisane kao šume, a koje su polovina u vlasništvu Marovića. Takođe, izvršenje se odnosi na livadu od 1.274 kvadrata, 615 kvadrata pašnjaka i 2.190 kvadrata šume koje su četvrtina u vlasništvu Marovića u Krimovici.

Na prodaji će se naći i osmina vlasništva Marovića na lokalitetu Dubraljevina, gdje on sa svojim rođacima ima ukupno 5.357 kvadrata šuma i pašnjaka, kao i četiri vikendice od po 51, 68, 89 i 107 kvadrata, na kojima Svetozar ima pravo osmine vlasništva.

„Izvršenje će se sprovesti upisom u katastar nepokretnosti, utvrđivanjem vrijednosti, prodajom nepokretnosti i namirivanjem Opštine Budva iz iznosa dobijenog prodajom“, navodi se u rješenju.

Otac i sin već više od godinu nalaze se u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni. Miloš je takođe priznao da je bio dio kriminalne grupe, koja je učestvovala u malverzacijama oko prodaje 27 hiljada kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime su oštetili opštinsku kasu za 1,4 milion eura. Osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385 hiljada eura, koju je prije godinu izmirio.

Miloš Marović je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo, te je podnio zahtjev da robiju od 11 mjeseci služi u toj državi. Svetozar se i dalje nalazi na psihijatrijskom liječenju, a čeka ga četvorogodišnja robija.