Kolika je prava doza sunca?

U današnjem broju Zdravlja, koji izlazi uz 'Vijesti', pročitajte kako da se zaštitite od sunca i koje sve opasnosti izaziva neumjereno i nepravilno izlaganje ultravioletnim zracima
156 pregleda 1 komentar(a)
Zdravlje, Foto: Vijesti online
Zdravlje, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 02.08.2018. 06:14h

O mogućim posljedicama toga što jednom izgorite, velikom procentu porasta melanoma, raka kože, pročitajte u tekstu dr Iva Belana.

Promaja i klima su i dalje smrtni neprijatelji broj jedan u regionu. Ipak, strujanje hladnog vazduha moze da dovede do pareze facijalis. "Parezu lica mogu da izazovu zazivači upale srednjeg uha, ali se u velikom broju slučajeva pareza facijalis pojavljuje i bez nekog očiglednog uzroka", kaže dr Zorica Merdović.

Mnogo sjedenja i malo fizičke aktivnosti, loša ishrana i životne navike, nagomilan stres i nepravilno raspoređene obaveze - sve su to razlozi zašto svakog drugog čovjeka u Crnoj Gori bole leđa. Najčešće rasprostranjena zabluda među ljudima da bol u leđima prouzrukuju pršljenovi “koji su iskočili”, odnosno diskus hernija. Pročitajte kako uz lagane korekcije možete da spriječite ili umanjite bol.

Cerumen je ušni vosak kojim se uvo štiti od buke, buba, te bakterija i gljivica koje mogu uzrokovati upale uva. Uloga cerumena u održavanju zdravlja slušnog aparata je veoma važna i zato ga nije potrebno uklanjati. Međutim, ponekad dolazi do prekomjernog nakupljanja cerumena zbog čega se uvo može začepiti i uzrokovati neugodne simptome poput svrbeža, boli i oslabljenog sluha. Kada je potrebno ispiranje uha?

Kakve promjene donosi pubertet kod djevojčica?

Koji je najbolji vid ishrane za starije lude kako bi održali zdravlje i vitalnost?

Ove i mnoge druge zanimljive priče pročitajte u novom broju poklon izdanja 'Zdravlje'!

Budite nam zdravi Čitajte Vijesti

Bonus video: