Gojačanin tvrdi da je samo prolazio, snimci će pokazati je li bilo namjere

Vujica Gojačanin (20) u pritvoru zbog sumnje da je u petak džipom ugrozio sigurnost advokatu Danilu Mićoviću
232 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2013. 14:54h

Podgorička policija uhapsila je Vujicu Gojačanina (20), brata od strica ubijenih Barana Dejana i Ljubomira Gojačanina, zbog sumnje da je u petak ujutro džipom pokušao da udari advokata Danila Mićovića, dok je prelazio ulicu kod Višeg suda.

Gojačaninu je na teret stavljeno krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti", a nakon saslušanja njemu je tužilac odredio 48-časovno policijsko zadržavanje.

Policija vjeruje da je Gojačanin vozio sivi džip "BMW X-5" (BD-AS-443), te da je velikom brzinom krenuo ka advokatu Mićoviću, koji je od zgrade suda pokušavao da pređe Karađorđevu ulicu do lokala "Bis".

Mićović je "Vijestima nedjeljom" ispričao da je čuo buku motora džipa koji mu se sa desne strane približavao velikom brzinom, pa je na vrijeme uspio da pobjegne na trotoar i tako izbjegne nesreću na ulici kod suda.

Advokat Mićović je u timu branilaca Baranina Šćepana Bujića, kojem se sudi za ubistvo braće Gojačanin, koji su usmrćeni 15. februara ove godine u bilijar klubu "Mr Otto" u centru tog grada.

Vujica Gojačanin uhapšen je u petak veče oko ponoći kada je došao na poziv policije u Centar bezbjednosti Podgorica, a potom ispričao da je bio u automobilu sa maloljetnom djevojkom.

On je tvrdio da je slučajno prolazio tom ulicom, te da nije tačno da je imao namjeru da udari advokata Mićovića.

U prisustvu roditelja, policija je uzela izjavu i od šesnaestogodišnje djevojke, koja je navodno sa Gojačaninom bila u automobilu, kada se dogodio incident kod zgrade suda.

Policija vjeruje da je on tokom ugrožavanja bezbjednosti advokata Mićovića, koristio automobil Nebojše Perazića, brata od tetke ubijenih Barana, koji je u četvrtak sa njim i sa odlazećom direktoricom NVO "Braća Gojačanin" Jovanom Stevanović, digao policiju na noge tvrdeći da im je neko upravo u taj džip postavio bombu ili drogu.

Nakon pregleda policija je utvrdila da je uzbuna bila lažna.

Advokat Mićović nije želio juče da komentariše hapšenje Vujice Gojačanina.

"Neka državni organi rade svoj posao, ja se u to neću miješati. Naravno, odazvaću se pozivu organa da obavim ono što treba u skladu sa mojom pozicijom u tom postupku", kazao je kratko Mićović.

"Vijestima" je više sagovornika iz policije saopštilo da se na snimcima sa kamera suda vidi kako vozač džipa, velikom brzinom nailazi Karađorđevom ulicom iz pravca Ulice slobode, a potom prolijeće pored advokata, koji je skokom na trotoar izbjegao udar.

Samo dva i po sata nakon što se dogodio incident kod zgrade Višeg suda u Podgorici, osumnjičeni Vujica Gojačanin je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju, na kojoj se vidi kako on i Nebojša Perazić sjedeći u džipu, pokazuju srednji prst, uz poruku: "Pozdrav nesoji i giljotine u obliku čovjeka. Pas vi se mesa napoteza".

Fotografija je očigledno nastala u džipu “BMW ”, za koji Mićović tvrdi da ga je za malo usmrtio.

Odlazeća direktorica NVO juče nije željela da daje bilo kakve izjave povodom ovog slučaja. Ona je za "Vijesti" kazala da je ovo "sve jedna velika sramota, te da na njihovu sreću postoje snimci".

Stevanovićeva je nakon pogibije braće Gojačanin otvorila Fejsbuk stranicu "Svi smo mi braća Gojačanin", preko koje je mjesecima javno objavljivala i uvrede protiv tima advokata, koji brane optuženog Šćepana Bujića.

Zbog neprimjerenog obraćanja braniocu Zoranu Piperoviću ona je izbačena iz sudnice Višeg suda 7. oktobra ove godine, jer se advokatu obraćala iz dijela sudnice gdje je sjedjela rodbina ubijenih Barana.

Nakon izlaska iz suda ona je advokatu Piperoviću uputila uvredljive riječi, nazvavši ga ”ništa čovjekom”, “kriminalcem” i “fu..arom”...

Zbog njenih istupa u četvrtak su reagovali ujak, tetka i sestra od tetke tragično stradalih mladića, Željko Rolović, Željka i Nikoleta Nikčević, koji su medijima izjavili da su se već nekoliko mjeseci distancirali od Jovane Stevanović, zbog dubokog neslaganja sa njenim istupima u javnosti, objavama na Fejsbuk stranici, ali i zbog ponašanja u sudnici Višeg suda.

Istog dana Snežana Gojačanin, majka ubijenih mladića, pismenim putem zahvalila se ljudima koji joj pružaju podršku u njenoj tragediji. Osim toga ona se zahvalila i Jovani Stevanović.

Čekaju ga da odu iz zemlje

Iako je dan ranije najavila da će za vikend otići iz Crne Gore, odlazeća direktorica NVO "Braća Gojačanin" juče nije napustila zemlju. Ona je objasnila da nije otišla, jer ona i Nebojša Perazić čekaju Vujicu Gojačanina da izađe iz pritvora.

"Planirali smo da zajedno odemo. Čekamo njega", rekla je ona. Na odluku da ode iz Crne Gore, kako je objasnila, natjerali su ih višemjesečni pritisci, ali i prijetnje smrću koje je dobijala zbog toga je nakon ubistva braće Gojačanin otvorila Fejsbuk stranicu "Svi smo mi braća Gojačanin", a kasnije osnovala i NVO, preko koje se borila za smanjenje nasilja u Baru.

Prije dva dana ona je organizovala pres konferenciju na kojoj je, između ostalog, saopštila i da je obaviještena “da će neko metkom pokušati da je spriječi” i da je svjesna da “igra posljednju utakmicu svog života”.

“Tokom noći sam imala prijetnje da će me sačekati ispred zgrade i da će upasti na pres konferenciju za novinare da kažu da sam ja lažov, koji se promoviše na dječjim grobovima, koji ima patološku potrebu za promocijom”, kazala je ona na konferenciji.

Galerija

Bonus video: