Četvrti Festival filma o ljudskim pravima od 17. decembra u CNP

Festival filma "Ubrzaj", ima za cilj da doprinese podizanju svijesti građana o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprijeđenja
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2013. 19:39h

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa ND "Vijesti" organizuje četvrti Festival filma o ljudskim pravima „Ubrzaj“, koji će početi 17. decembra.

Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a i Željko Ivanović, izvršni direktor ND "Vijesti" potpisali su ugovor koji je nastao kao izraz razumijevanja obje strane da je u doprinosu uspostavljanju kulture ljudskih prava neophodna intenzivna komunikacija i saradnja svih zainteresovanih strana, a posebno medija i nevladinih organizacija, koji pored institucija značajno mogu uticati na unaprijeđenje ovog okvira.

Podrškom Festivalu filma o ljudskim pravima „Ubrzaj“ Vijesti doprinose realizaciji važnih aktivnosti organizacija civilnog društva u teškom procesu uspostavljanja kulture ljudskih prava u Crnoj Gori i njihovih napora da promovišu toleranciju i razumijevanje modernog koncepta ljudskih prava.

Festival filma o ljudskim pravima "Ubrzaj", ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprijeđenja, kao i vrijednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kojem osnovu.

Pored centralne aktivnosti koja se odnosi na projekciju filmova, tokom Festivala, organizuju se panel diskusije kojima se aktuelizuju nepopularna pitanja i uvode u javni prostor kao relevantne teme artikulisanih debata.

Festival "Ubrzaj" će biti održan u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP).

Bonus video: