OSNOVNI SUD

Đurišić bio smanjeno uračunljiv kad je pucao

Psihijatar saopštio nalaz okrivljenog za ranjavanje Darka Pejovića
1963 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pejović, Foto: Vesko Belojević
Darko Pejović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.11.2013. 17:13h

Sudski psihijatar Željko Golubović saopštio je juče u Osnovnom sudu da je Ranko Đurišić (48) bio smanjeno uračunljiv kada je iz automatske puške ranio Darka Pejovića, 8. jula prošle godine u dvorištu kuće njegovog oca na Zabjelu.

Đurišiću se na teret stavljaju dva krivična djela - nanošenje teške tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja.

Branilac Đurišića, advokat Zdravko Begović, kazao je da je njegov klijent nekoliko dana prije ranjavanja uzimao tablete za smirenje i da se plašio da ga fizički ne napadnu Pejović i njegov brat.

Pejović je kazao ranije “Vijestima” da je razlog zbog kojeg je Đurišić na njega pucao iz poluautomatske puške, dug za struju i vodu od hiljadu eura.

“Ranko je pijan došao na kapiju dvorišta kuće, i povikao: ’Pejoviću j**** sam ti majku’. Otvorio sam i kada sam krenuo unazad, zato što je u rukama držao pušku, zapucao je na mene", ispričao je ranije Pejović.

On je tada istakao da ga je jedan od hitaca pogodio i da je pao na zemlju.

“Ranjen sam u nogu i pao sam kao pokošen. Čuo sam kako iza mene puška šteka, imao je problem sa njom, da nije, vjerovatno bih bio mrtav. Siguran sam da je došao da me ubije. Kada je pijan, ne zna šta radi”, rekao je Pejović.

Đurišić je ranije tužilaštvu priznao da je pucao iz puške.

On je istakao da je pucao u odbrani i da nije imao namjeru da to uradi, već da je otišao kod Pejovića da mu traži da plati račun za električnu energiju, koji je napravio dok je bio podstanar u njegovoj kući.

Prema Đurišićevoj verziji, Pejovićev otac krenuo je prema njemu kada je vidio da u rukama drži pušku. Prilikom otimanja, puška je opalila. Kazao je i da mu je žao što se to desilo.

Sudija Goran Đuković zakazao je sljedeće ročište za 19. januar.

Službenicima Forenzičkog centra u Danilovgradu biće naloženo da odrade balističko vještačenje o daljini pucanja i putanji projektila.

Vl.O.

- Ranko je pijan došao na kapiju dvorišta kuće i povikao: ’Pejoviću j**** sam ti majku’. Otvorio sam i kada sam krenuo unazad, zato što je u rukama držao pušku, zapucao je na mene - ispričao je ranije Pejović