Kaća Bulatović posjetila COK i primila poklon za najboljeg sportistu 2012.

Ljevoruka bombarderka je došla u posjetu Crnogorskom olimpijskom komitetu, gdje je dobila sliku Voja Vlahovića, koju joj je poklonila galerija „Most”
1 komentar(a)
Dušan Simonović i Katarina Bulatović, Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Dušan Simonović i Katarina Bulatović, Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Ažurirano: 29.11.2013. 14:37h

Fenomenalnu 2012. godinu, u kojoj je bila olimpijska vicešampionka i prvakinja Evrope u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji, Katarina Bulatović je 21. decembra zaokružila nagradom za najbolju sportistkinju Crne Gore.

Više od 11 mjeseci nakon te svečanosti u vili „Gorica”, ljevoruka bombarderka je došla u posjetu Crnogorskom olimpijskom komitetu, gdje je dobila sliku Voja Vlahovića, koju joj je poklonila galerija „Most”.

Nagrada za najboljeg sportistu Crne Gore lani je prvi put podijeljena na ravne časti - osim Bulatovićeve, laureat je bila i Bojana Popović, koja je ranije dobila sliku.

„Evocirale su se uspomene sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine i odlično izdanje naših rukometašica, krunisano olimpijskom medaljom. Pomenuo se i Kaćin presudni pogodak u četvtfinalnom meču protiv reprezentacije Francuske”, piše u saopštenju COK-a.

„Crvene” se u Podgorici spremaju za Svjetsko prvenstvo u Srbiji, a na opasku predsjednika COK-a Dušana Simonovića da je već obezbijedio komplet karata za finalne utakmice u Beogradu, Bulatovićeva je mirno odgovorila da će sigurno imati priliku da ih iskoristi. U razgovoru sa prvim čovjekom crnogorskog sporta, 29-godišnja rukometašica je naglasila da će u januaru odlučiti da li će ostati u Đeru ili promijeniti klub i poručila da su joj Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. veliki cilj u karijeri.

Istekao rok za prijavu kandidata, ali se čeka SP

Imena laureata za 2013. znaće se uskoro, ali je produžen rok za prijavljivanje kandidata u pet kategorija - sportista godine, najuspješniji mladi sportistkinja i sportista, te najbolja ženska i muška reprezentacija. Naime, prvobitno je planirano da rok traje do juče, ali je COK odlučio da ga produži zbog Svjetskog prvenstva za rukometašice.

"Stigle su neke prijave, ali je rok produžen, jer naše rukometašice to zaslužuju. Očekivanja su dosta velika i mislim da je korektno da sačekamo kraj prvenstva. Žiri će imati vrlo malo vremena da odluči, ali vjerujem da će napraviti pravi izbor, jer će posao tek tada moći da bude kompletiran", rekao je Simonović za „Vijesti”.

Kandidata je mnogo, a čini se da će opet ispred svih biti rukometašice i vaterpolisti. Jovanka Radičević je pored uspjeha sa reprezentacijom osvojila Ligu šampiona sa Đerom, odlično igraju i Bulatovićeva, Milena Knežević, Radmila Petrović, Anđela Bulatović..., a čeka se da se vidi koja će najviše zablistati u Srbiji.

Aleksandar Ivović i Mlađan Janović su bili u idealnom timu Svjetskog prvenstva u Barseloni, gdje su „ajkule” osvojile srebro, kapiten Nikola Janović je imao sjajnu godinu...

Izazov zvani Evropske igre

Predsjednik COK-a je prethodne sedmice boravio u Rimu na 42. Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta, na kojoj je jedna od centralnih tema bila organizacija prvih Evropskih igara 2015. u Bakuu.

Spisak sportova koji će biti na programu u glavnom gradu Azerbejdžana još nije konačan, ali će biti dosta drugačiji nego na ostalim takmičenjima tog tipa - igraće se samo košarka tri na tri (popularni basket), neće biti ni fudbala i rukometa, baš kao ni tenisa, a još je nepoznat status atletike.

Igraće se vaterpolo, odbojka u dvorani i na plaži, stoni tenis, badminton i bič soker, a održaće se i takmičenja u plivanju, skakanju u vodu, sinhronizovanom plivanju, džudou, karateu, tekvondou, rvanju, streljaštvu, streličarstvu, boksu, kanuu, biciklizmu, mačevanju, gimnastici i trijatlonu.

"Dosta federacija je protiv ovog takmičenja i uloženo je mnogo napora i energije da se dođe do Evropskih igara. Svi ostali kontinenti imaju svoja takmičenja, Azijske igre po broju sportista skoro da prevazilaze Olimpijske igre. Evropske igre će biti u nešto drugačijem obliku u odnosu na ostala slična takmičenja, ali se nadam da će svake naredne Igre biti masovnije, kao što su na ostalim kontinentima. Nadam se da će biti kvalifikacione za Olimpijske igre, jer samo tako imaju budućnost", zaključio je Simonović.

Bonus video: