Incident kod Višeg suda: Mićović tvrdi da je neko htio da ga ubije

Istragu u ovom slučaju je pokrenula tužilac Ana Radović, koja je policiji naložila da utvrdi ko je upravljao džipom "BMW X-5" (BD-AS-443), čiji je vlasnik Nebojša Perazić
1362 pregleda 58 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2013. 20:13h

Podgorička policija pozvala je oko 20.30 časova odlazeću direktoricu NVO "Braća Gojačanin" Jovanu Stevanović i Nebojšu Perazića zbog incidenta koji se dogodio kod zgrade Višeg suda u Podgorici.

Stevanović i Perazić su ušli u zgradu CB Podgorica gdje bi trebalo da daju izjavu.

Advokat Danilo Mićović tvrdi da je jutros za dlaku izbjegao nesreću kada je nepoznata osoba u džipu "BMW X-5" pokušala da ga udari, dok je oko 9.30 časova, prelazio Karađorđevu ulicu kod zgrade Višeg suda u Podgorici.

Mićović ali i neki očevici, koji su se zatekli u blizini, ispričali su da je vozač "BMW-a", registarskih oznaka (BD-AS-443), Karađorđevom ulicom iz pravca Ulice Slobode velikom brzinom krenuo ka advokatu, koji je od lokala "Bis" pokušao da pređe ulicu i uđe u sud.

Istragu u ovom slučaju je pokrenula tužilac Ana Radović, koja je policiji naložila da uzme izjavu od advokata Mićovića ali i utvrdi ko je jutros upravljao džipom "BMW X-5" (BD-AS-443), čiji je vlasnik Nebojša Perazić, brat od tetke ubijene braće Dejana i Ljubomira Gojačanina iz Bara.

"Kada sam onako šokiran ušao ponovo u "Bis" i ispričao šta mi se dogodilo, rekli su mi da se automobil sa tim oznaka nalazi u svim novinama zbog lažne uzbune o bombi", naveo je Mićović

Nakon sat i po ispostavilo se da je uzbuna bila lažna jer je ekipa Grupe za antiterorističke preglede utvrdila da u džipu nema bombe.

Advokat Mićović, koji je u timu branilaca Baranina Šećapana Bujića kojem se sudi zbog dvostrukog ubistva braće Gojačanina, oko 17 časova dao je izjavu policiji, a nakon toga ispričao je i za "Vijesti" šta mu se dogodilo kod zgrade suda.

"Kako je suđenje bilo odloženo, kao i svako jutro izašao sam oko 09.30 časova iz zgrade suda i krenuo ka lokalu "Bis", gdje svakog jutra pijem kafu. Prije nego što sam zakoračio na ulicu pogledao sam na jednu i drugu stranu da vidim ima li automobila. Nijesam vidio nikoga, osim sa desne strane jedan sivi džip, koji je stajao kod frizerskog salona "Elit". Tada sam zakoračio, a potom me je prenula jaka buka motora, koji je letio iz pravca Ulice Slobode. Već sam bio na drugoj polovini ulice, a potom sam uspio instinktivno da skočim na trotoar i tako izbjegnem udar. Da to nijesam uradio sigurno bi me taj neko u džipu na mjestu usmrtio. Kolika je brzina bila, najbolje govori i to što sam osjetio jaku strujanje vazduha, dok sam stajao na trotoaru", ispričao je Mićović "Vijestima".

Advokat tvrdi da je vidio da su u sivom džipu bile dvije osobe, ali da ne može sa sigurnošću da tvrdi ko je to bio.

"Znam da ih je bilo dvoje. Zapamtio sam sve cifre na registarskoj tablici. Kada sam onako šokiran ušao ponovo u "Bis" i ispričao šta mi se dogodilo, rekli su mi da se automobil sa tim oznakama nalazi u svim novinama, zbog lažne uzbune o bombi", naveo je Mićović.

On tvrdi da je vozač, nakon pokušaja da ga udari, kod suda skrenuo naglo ulijevo i Njegoševom ulicom pobjegao ka Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Mićović, nakon incidenta, nije želio da sam prijavi slučaj policiji, ali je odmah pozvao zastupnika porodice Gojačanin, advokata Srđana Lješkovića, kojem je saopštio da je neko u džipu, koji je vozio neko od prijatelja odlazeće direktorice NVO "Braća Gojačanin", pokušao da ga ubije kod zgrade suda u Podgorici.

Džip "BMW X-5" vodi se na Nikolu Perazića, strica Nebojše Perazića, ali je "Vijestima" rečeno da niko od njih dvojice nije bio u automobilu u vrijeme kada se dogodio incident.

Stevanović: Bježim iz Crne Gore

Odlazeća direktorica NVO "Braća Gojačanin" Jovana Stevanović kazala je "Vijestima" oko 17 časova da nju ali ni Nebojišu Perazića niko iz policije nije kontaktirao, zbog incidenta kod zgrade suda u Podgorici.

Ona je kazala da je o tome čula od porodice Gojačanin, ali i iz medija, te da je šokirana "pravljenjem cirkusa nad grobovima nevinih mladića".

"Ako je neko želio da ubije advokata Mićovića, kako je on to tvrdio u sudu, što nije odmah otišao do Centra bezbjednosti i podnio prijavu protiv vozača "BMW-a". Taj automobil nijesam vozila ni ja, ali ni Nebojiša Perazić, već jedna druga osoba, čije ću ime reči ukoliko policija pokrene postupak. Nijesu tačne tvrdnje da je taj neko htio da zgazi Mićovića, već je samo normalno i sasvim slučajno prolazio tom ulicom pored suda. Nije tačno ni da je Mićović skakao na trotoar. Ako advokat misli da sam ja to uradila neka ode u policiju i prijavi me", tvrdila je Stevanović, koja je u razgovoru iznijela i niz uvreda na račun advokata.

On je kazala da danas sa djetetom i Perazićem odlazi iz Crne Gore, kako je kazala, vjerovatno zauvijek...

"Ovo danas samo je još jedan vid pritiska na nas, posebno mene. To je njihov nivo. Zbog višemjesečnih pritisaka, prijetnji smrću, odlučila sam da sa djetetom napustim Crnu Goru. Danas sam dijete ispisala iz škole. Mislim da se poslije svega nikada više neću vratiti ovamo, oglašavaću se samo preko zvanične stranice. Počinjem od 15. decembra", u jednom dahu izgovorila je Stevanović.

Galerija

Bonus video: