Dragoje Leković će morati da plati 5.900 eura

Drugi put oglašen krivim trener golmana fudbalske reprezentacije zbog neplaćanja alimentacije
196 pregleda 0 komentar(a)
Dragoje Leković, Foto: Savo Prelević
Dragoje Leković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2013. 14:18h

Sutkinja Osnovnog suda Nada Rabrenović, drugi put je juče oglasila krivim trenera golmana fudbalske reprezentacije Crne Gore Dragoja Lekovića, zbog neplaćanja alimentacije.

Rabrenović je u januaru donijela prvostepenu presudu da je Leković kriv zbog nepoštovanja plaćanja alimentacije u periodu od prvog decembra 2010. do 11. novembra 2011, ali je Viši sud ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje.

U toj presudi pisalo je da je Leković uslovno osuđen na 75 dana zatvora.

Jučerašnja presuda Rabrenovića gotovo je istovjetna januarskoj, s tim što je u njoj dodato da Leković treba da plati 5.900 eura na ime neplaćene alimentacije za pomenuti vremenski period.

Podgoričanka Valentina Kovačević, ranije je protiv svog bivšeg supruga Lekovića podnijela krivičnu prijavu, kojoj se pridružilo Osnovno tužilaštvo u Podgorici zbog neplaćanja izdržavanja.

Kovačević je podnijela i krivičnu prijavu protiv čelnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) u kojoj je navedeno da su predsjednik FSCG Dejan Savićević, generalni sekretar Momir Đurđevac i šef računovodstva Cveta Orlandić iskoristili službeni položaj i protivpravno pribavili imovinsku korist za njenog bivšeg supruga Lekovića u iznosu višem od 30.000 eura.

Kovačević tvrdi da su to uradili na način što su Lekoviću smanjili platu za 50 odsto i ukinuli premije za postignute rezultate.

“Taj novac, koji je trebalo da dobije na osnovu pomenutih premija, davali su mu na ruke, izbjegavajući poreske obaveze. Sve je to učinjeno da se ne bi ispoštovala pravosnažna odluka suda da moj bivši suprug u punom iznosu plaća alimentaciju za djecu do 50 odsto svojih mjesečnih primanja”, kazala je ranije Kovačević, koja sa Lekovićem ima troje djece, a koja se od njega razvela u maju 2007. godine.

Bonus video: