Podgorica: Uhapšeni osumnjičeni za pljačku marketa na Zabjelu

Uhapšeni M.S. (18) i P.P. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da opljačkali market Monteprom. M.S. se sumnjiči i za još dvije teške krađe
64 pregleda 0 komentar(a)
pljacka prodavnica, Foto: Arhiva "Vijesti"
pljacka prodavnica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2013. 16:48h

Podgorička policija uhapsila je M.S. (18) i P.P. (19) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo razbojništvo u marketu Monteprom, dok se M.S. sumnjiči i za još dvije teške krađe takođe počinjene u Podgorici.

Iz Uprave policije saopšteno je da se sumnja se da su, M.S. i P.P. 26. novembra oko 21 sat maskirani i sa noževima, ušli u Monteprom, koji se nalazi u ulici Radosava Burića u Podgorici i prijeteći radnicama zahtijevali novac.

"Nakon upućenih prijetnji jedna od radnica je otvorila registar –kasu, iz koje je P.P. uzeo oko 600 eura, a potom zajedno sa M.S. pobjegao. Otuđeni novac, kako se sumnja P.P. je podijelio sa M.S., dok je garderobu koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela zapalio u podgoričkom naselju Zabjelo, a nož odbacio u rijeku Moraču", kaže se u saopštenju.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

"Policijski službenici su prilikom pretresa stana koji u Podgorici koristi M.S. oduzeli garderobu i nož koje je koristio prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela za koje se sumnjiči", dodaje se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je protiv M.S. i P.P. podnijet izvještaj zbog osnovane sumnje da su počinili to razbojništvo, a izvještajem su obuhvaćena i dva krivična djela teška krađa za koja se sumnjiči M.S.

"Sumnja se da je M.S. u novembru počinio dva krivična djela, teška krađa, na štetu sportske kladionice "Šansa", u ulici Radosava Burića u Podgorici. On je, kako se sumnja, dva puta obio taj objekat iz kog je demontirao i otuđio pet lcd televizora, od kojih je jedan polomio bježeći sa lica mjesta", navodi se u saopštenju.

Preostala četiri televizora M.S. je, kako se sumnja, prodao na području Podgorice.

"Policijski službenici su uspjeli da pronađu tri televizora koji su oduzeti od osoba kojima ih je M.S. prodao i biće vraćeni oštećenom vlasniku. O događajima je obaviješten nadležni državni tužilac", kazali su iz policije.

Dodaje se da su uhapšeni M.S. i P.P., u zakonskom roku, uz izvještaj, predati nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: