Razbojnici u utorak veče harali Podgoricom

Podgoričkoj policiji u utorak veče prijavljene brojne pljačke i provale u gradu
114 pregleda 16 komentar(a)
Razbojnik, Razbojništvo, Foto: Shutterstock
Razbojnik, Razbojništvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.11.2013. 08:17h

Podgorica - Burnu noć imala je podgorička policija u noći između utorka i srijede, kada su u razmaku od samo nekoliko časova registrovali dva razbojništva, ali i nekoliko provala u kuće i automobile na području grada.

Prvo razbojništvo prijavljeno je oko 20.30 časova, nakon što je maskirani razbojnik, prijeteći oružjem, iz kladionice “Premijer” u Ulici Meše Selimovića u Bloku 5, oteo novac.

Tokom uviđaja, utvrđeno je da je razbojnik iz ladice oteo oko 500 eura.

Nakon pola sata policiji je prijavljeno novo razbojništvo. Radnice iz marketa “Monteprodukt”, u Ulici Radosava Burića na Zabjelu, prijavile su Upravi policije da su dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika ušla u prodavnicu i prijeteći otela oko 600 eura pazara.

“Osim ova dva razbojništva, tokom noći smo imali nekoliko provala u privatne kuće i automobile”, rečeno je "Vijestima" u podgoričkoj policiji.

Na dan kada je registrovan veliki broj pljački, policija je uspjela da riješi jedno razbojništvo - Podgoričanin Srđan Vujović (36) uhapšen je zbog sumnje da je oko 17,40 časova iz kladinoce “Volcano” uspio da odnese 1.240 eura pazara.

Policija vjeruje da je Vujović sa kapuljačom na glavi i nožem u rukama, ušao u sportsku kladionicu “Volcano” koja se nalazi u Ulici 4. jula u Podgorici, a potom od radnice I.K. tražio novac.

“Kada je ona odbila da postupi po njegovom zahtjevu, osumnjičeni je ponovio prijetnje, okrećući sječivo noža u pravcu oštećene nakon čega mu je ona predala novac iz ladice koja se nalazi u radnom pultu”, saopštila je policija.

Nakon pljačke Vujović je pobjegao, a onda u Moraču bacio nož sa kojim je krenuo u razbojništvo.

Prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla novac otet iz kladinoce, ali i pletenu kapu, koju je nosio ispod kapuljače tokom pljačke.

Protiv Vujovića je podnijet izvještaj kao dopuna krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - razbojništvo.

Bonus video: