Tužilaštvo ne mari za "predavanje" Veljovića u kampu Zlatica

“Vijestima” je u tužilaštvu nezvanično rečeno da “nemaju formiran predmet” povodom tog događaja
127 pregleda 4 komentar(a)
kamp Zlatica, Foto: Vijesti
kamp Zlatica, Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.11.2013. 19:29h

Inspektori Unutrašnje kontrole salušali su do sada preko 40 službenika Uprave policije, koji su prisustvovali “predavanju” Veselina Veljovića u policijskom kampu u Podgorici 9. novembra.

"Vijestima" je u MUP-u nezvanično rečeno da nijesu obavještavali tužioca o nalazima do kojih su do sada došli, ali i da se iz tužilaštva zvanično nijesu interesovali za slučaj, uprkos činjenici da je iz MUP-a nekoliko puta rečeno da je "veoma indikativno" da su svi Veljovićevi "đaci" na predavanju bili iz Mojkovca i da je predavanje održano par dana pred izbore u tom gradu.

Iako su pred inspektorima Unutrašnje kontrole svi do sada saslušani negirali da je Veljović na “predavanju” davao instrukcije za lobiranje za DPS, nekoliko sagovornika "Vijesti" kazalo je da je savjetnik predsjednika države o NATO integracijama govorio veoma kratko i da je bilo jasno da su povod okupljanja izbori, o čemu je, zapravo, najviše bilo riječi.

“Vijesti” nezvanično saznaju u Ministarstvu untrašnjih poslova da će izvještaj sa predlogom mjera Unutrašnja kontrola predati ministru tokom sljedeće sedmice

“Vijestima” je u toj državnoj instituciji nezvanično rečeno da “nemaju formiran predmet” povodom tog događaja.

Vučković nije odgovorio da li tužilaštvo namjerava da se bavi time, ni da li je kažnjivo organizovati bilo kakav skup u prostorijama državnih institucija, bez znanja nadležnog ministarstva ili starješine organa čije su prostorije.

Bivši policajac Veselin Veljović odbio je da MUP-u preda spisak koji je dao svojoj sekretarici Miloj Pejović, po kome je ona pozivala na “predavanje” šefove zemljake.

On spisak nije dao ni komandantu SAJ -a Mladenu Markoviću, koji će zbog činjenice da nije znao ko je ušao u prostorije SAJ -a i o sastanku nije obavijestio nikoga, najvjerovatnije platiti ceh Veljovićeve samovolje. Marković je prethodno platio iz kase SAJ-a ceh od 250 eura za koktel i mezu koju je Veljović tražio za svoje “učenike”.

Veljović o “predavanju” u kampu specijalne jednice policije nije prethodno obavijestio ministra Raška Konjevića ni direktora Slavka Stojanovića. O skupu na Zlatici ništa nije znao ni sadašnji Veljovićev šef Filip Vujanović.

U MUP-u su “Vijestima” nezvanično rekli da im nije jasno i da im je veoma sumnjivo to što Veljović krije spisak svojih gostiju, ako ih je, kako je kazao, okupio zbog predavanja o NATO integracijama.

Osim toga što je krijući spisak značajno otežao posao svojim dojučerašnjim kolegama iz Unutrašnje kontrole, Veljović je odbio i da odgovara na njihova pitanja i predao im pismenu izjavu, istu koju je dao svom šefu Vujanoviću u kojoj je objasnio da je organizovao predavanje i najavio da će ih biti još.

“Vijesti” nezvanično saznaju u Ministarstvu untrašnjih poslova (MUP) da će izvještaj sa predlogom mjera Unutrašnja kontrola predati ministru tokom sljedeće sedmice.

Bonus video: