Mima Karadžić: Neću da primam platu, a da ne radim

"Završavam svoju karijeru u Ateljeu, ali ne završavam sa pozorištem uopšte", potvrdio je “Vijestima” Karadžić
11 komentar(a)
Mima Karadžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mima Karadžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.11.2013. 12:31h

Crnogorski glumac i producent Milutin Mima Karadžić napušta beogradsko pozorište “Atelje 212” u kojem je bio angažovan posljednjih 27 godina. On će večeras imati oproštajno veče u tom pozorištu.

"Završavam svoju karijeru u Ateljeu, ali ne završavam sa pozorištem uopšte", potvrdio je “Vijestima” Karadžić, uz objašnjenje zašto se odlučio na taj korak:

"U Ateljeu 212 proveo sam sa radošću i ponosom punih 27 godina i odigrao više od 100 predstava. Posljednjih godina radio sam mnogo, i zbog obaveza u mojoj produkcijskoj kući “MM” nijesam mogao da se toliko često pojavljujem na daskama koje život znače. Zato i nijesam mogao sebi da dozvolim da primam platu, a da ne radim. I sami znate koliko je zahtjevan projekat “Budva na pjenu od mora”, same pripreme i snimanje znale su da traju i po osam mjeseci, pa je teško raditi i na nekoj predstavi. Prosto je bilo nemoguće biti posvećen i poslu u pozorištu i u firmi. Zato se sa zadovoljstvom povlačim sa posla u Ateljeu 212 i ostavljam ga nekom mlađem kome želim da, poput mene, narednih 17 godina igra po 25 predstava godišnje", iskren je Karadžić, koji dodaje da ga posebno raduje to što je “oslobodio mjesto nekom mlađem”.

"Glumcima koji su tek završili akademiju teško je da nađu posao, jer da bi ga dobili u pozorištu, prosto neko od starijih kolega mora da se povuče i ode u penziju. Odlučio sam da ustupim svoje mjesto nekom mlađem", priča Karadžić, dodajući da će biti dovoljno posla i za njega jer će pored “Budve na pjenu od mora” produkcijska kuća “MM” uskoro početi sa realizacijom još tri projekta.

Kako kaže, u narednom periodu više će biti vezan za Crnu Goru gdje će uskoro preuzeti još jednu “važnu ulogu”. Naime, glumca i producenta predsjednik Opštine Budva predložio je za predsjednika Umjetničkog savjeta Javne ustanove Muzeji i galerije, najstarije institucije kulture u Budvi, što je Karadžić i prihvatio.

Bonus video: