odgledan snimak

Suđenja za napad na Marunovića, Vujoševića i Boškovića: Ko je treći napadač?

Ražnatović i Mirković nijesu željeli da otkriju indetitet trećeg mladića koji je učestvovao u tuči ključne noći
222 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 23:36h

U Osnovnom sudu odgledan je video zapis na kojem se vide trenuci prije napada na reditelja i glumca prvog LGBT spota u Crnoj Gori i novinara RTCG.

Na snimku se vidi da su oštećeni, neposredno prije tuče, hodali u istom smjeru, par metara iza napadača.

Pripadnici navijačke grupe “Varvari” Nikola Ražnatović i Draško Mirković, optuženi su za fizički napad na reditelja Danila Marunovića, glumca Todora Vujoševića i novinara Mirka Boškovića u noći između 9. i 10. septembra 2012. godine.

Boškoviću je tada polomljen nos.

Na kratkom snimku sa obližnje zgrade, vidi se da trotoarom oko 00.27 časova iza ponoći Mirković, Ražnatović, djevojka jednog od njih dvojice i treći nepoznati mladić hodaju u pravcu fontane u centru grada.

Odmah za njima u istom smjeru na snimku se vide da hodaju Marunović, Vujošević i Bošković, nakon toga svi se gube iz kadra. Šta se potom dogodilo nije bilo moguće vidjeti.

Sutkinja Jelena Perović pitala je prisutne da li mogu da se izjasne ko je treća osoba na snimku, koja je hodala sa okrivljenima. Na pitanje sudije odgovorio je Bošković.

“Mislim da se radi o Milanu Marinoviću, to sam kasnije saznao ali nijesam potpuno siguiran da je to on”, rekao je Bošković.

Ražnatović i Mirković nijesu željeli da otkriju indetitet trećeg mladića koji je učestvovao u tuči ključne noći.  

Na ranijim ročištima sutkinja Perović saslušala je desetak svjedoka, ali i optužene i oštećene.

Optuženi su tvrdili da je Vujošević prije tuče ramenom zakačio Ražnatovića, a zatim se vratio da ga udari, nakon što ga je ovaj pitao “može li to lakše majmunčino”. Vujošević je rekao da su prošli pored optuženih, ali da on nije zakačio Ražnatovića ramenom.

“Oni su prema meni dobacivali 'pederu nemoj da te prebijemo'”, ispričao je Vujošević.