Žarko Laušević završio u bolnici

Prema informacijama koju prenose srpski mediji, Laušević je bio na granici kritičnog stanja
164 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2013. 16:55h

Glumac Žarko Laušević završio je u bolinici u Njujorku prije nekoliko dana. Naime, glumcu je pozlilo zbog visokog krvnog pritiska sa kojim godinama ima problema.

Prema informacijama koju prenose srpski mediji, Laušević je bio na granici kritičnog stanja.

"Prijeti mu opasnost, ne samo od moždanog, već i od srčanog udara. Shvatio je da više nema igranja i strogo se pridržava terapije koju su mu propisali ljekari", kaže Novostima izvor blizak porodici slavnog glumca čije variranje pritiska znatno opterećuje srce i arterije.

"Sada se osjeća mnogo bolje. Ljekovi koje koristi su smanjili rizik da ponovo dođe do komplikacija. Ipak, ukoliko ne budu dali željene rezultate, moraće da bude hospitalizovan i podvrgnut detaljnim analizama", navodi izvor blizak Lauševićevoj porodici.

Laušević u Americi živi od 1998, gdje je otišao nakon što je odrobijao četiri i po godine za dvostruko ubistvo počinjeno u Podgorici 1993. Godine 2001. osuđen je na još 13 godina zatvora, ali ga je 2011. pomilovao srpski predsjednik Boris Tadić.

Prije dvije godine Laušević je objavio roman „Godina prođe dan nikad“, a prije dva mjeseca iz štampe je izašla „Druga knjiga“.

O njegovom životu napravljen je film „Lauš“ po ideji, scenariju i u režiji Branke Bešević Gajić, čija je premijera najavljena za februar 2014.

Bonus video: