Nikšić: Osumnjičeni da su oštetili firme za više od 16.000 eura

Lončar, koji je seoski savjetnik u MFI „Agoinvest“ za područje sela Kuta, sumnjiči se da je podigao i prisvojio novac od kredita
113 pregleda 0 komentar(a)
novac, plata, korupcija, Foto: Shutterstock
novac, plata, korupcija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.11.2013. 15:01h

Službenici nikšićkog Centra bezbjednosti su Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću procesuirali krivične prijave protiv Milosava Lončara (71) iz Nikšića, Staniše Bakrača (56) iz Plužina, nastanjenog u Nikšiću, i Milojice Đapić (42) iz Plužina, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja firmama u kojima su zaposleni nanijeli štetu u ukupnom iznosu od više od 16.000 eura.

Lončar, koji je seoski savjetnik u MFI „Agoinvest“ za područje sela Kuta u nikšićkoj Župi, sumnjiči se da je podigao i prisvojio novac od kredita u iznosu od 8.000 eura bez znanja i ovlašćenja B.K., lica kome je pomenuti kredit odobren.

Bakrač, predsjednik Odbora direktora u preduzeću „ZIGMA“ (Zavod za građevinske materijale, geotehniku i hemijske analize), se sumnjiči da je 2011.godine službenici u toj firmi prije odlaska na porodiljsko odsustvo povećao iznos bruto zarade koji je, nakon njenog povratka na posao, smanjio na iznos koji je imala prije povećanja, čime je Ministarstvu rada i socijalnog staranja nanio štetu u iznosu od 6.012 eura.

Đapić se sumnjiči da je 11.novembra ove godine, u svojstvu zaposlenog u firmi 'Aqua d’or' d.o.o. Nikšić, u čijem vlasništvu je i ribnjak na Pivskom jezeru, prisvojio oko 500 kilograma pastrmke, vrijednosti od oko 2.000 eura.

Bonus video: