SDT ne odustaje: Traže dva mjeseca zatvora za Medojevića

O žalbi SDT-a odluku će donijeti vijeće Višeg suda, koje je ranije u sličnom slučaju protiv Medojevićevog kolege Milana Kneževića prihvatilo žalbu i dosudilo mu dva mjeseca zatvora
52 pregleda 14 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.08.2018. 07:01h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) žalilo se Višem sudu na odluku sudije za istragu, kojom je odbio predlog da se jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću odredi zatvor do dva mjeseca.

Medojević je ranije odbio da svjedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na internetu. On je na Fejsbuku napisao da je okrivljeni Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100 hiljada eura kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od šest miliona eura u slučaju “Carine”.

O žalbi SDT-a odluku će donijeti vijeće Višeg suda, koje je ranije u sličnom slučaju protiv Medojevićevog kolege Milana Kneževića prihvatilo žalbu i dosudilo mu dva mjeseca zatvora. Knežević je prije toga tokom svjedočenja odbio da kaže ime sudije koji mu je tražio 10 hiljada eura kako bi mu presuda bila poništena.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović najavio je da će ta politička koalicija bojkotovati Skupštinu ukoliko Viši sud i u Medojevićevom slučaju nastavi sa istom praksom.

“Imamo praktično državni udar koji je izvršio Viši sud, i u krajnjem imamo nasrtaj na paralemenatrizam, odnosno dovodimo ponovo u krizu parlament jer DF ne vidi smisao, ako bi ovo ostalo a snazi, da dalje djeluje u parlamentu”, kazao je Bulatović “Vijestima”.

Bonus video: