Vučuroviću ukinut pritvor

Vučurović, je uhapšen 6. novembra zbog sumnje da je nenamjenskim korišćenjem kredita "Agrobanke" pribavio protivpravnu korist u iznosu 2,4 miliona eura
57 pregleda 3 komentar(a)
Panto Vučurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Panto Vučurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.11.2013. 16:19h

Biznismen Panto Vučurović, vlasnik preduzeća "Panto market" nakon 15 dana pritvora pušten je na slobodu, kazao je radiju "Jadran", njegov advokat, Vukašin Šimrak.

"Po naredbi za sprovođenje istrage višeg javnog tužioca u Čačku spovoedni su svi verbalni dokazi, pa je prestao da postoji pritvorski osnov za mog klijenta, a to je uticaj na svjedoke i saučensike. Kad je riječ o drugom pritvorskom osnovu - opasnosti od bjegstva jer je strani državljanin, Sud je prihvatio blažu mjeru obezbjeđenja polaganjem jemstva u iznosu od 50.000 eura", kazao nam je Šimrak, koji je u Čačku, kako navodi radio "Jadran" preuzeo oslabađajuće rješenje za Vučurovića i izveo ga iz pritvora.

On je kazao da je iz do sada sprovedenih dokaza, kao što su i on i Vučurović na početku tvrdili, ustanovljeno da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

"To će u naredom postupku pri sprvođenju dokaza biti i potvrđeno", rekao je Šimrak.

Vučurović, je uhapšen 6. novembra zbog sumnje da je nenamjenskim korišćenjem kredita "Agrobanke" pribavio protivpravnu korist u iznosu 2,4 miliona eura.

Bonus video: