Bojovićeve prijetnje digle na noge spuški zatvor

Među službenicima ZIKS-a kruži priča da je Bojović već dao nalog da se Cvetanović likvidira
296 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2013. 07:44h

Pritvoreniku Saši Cvetanoviću, osumnjičenom za ubistvo Nikole Bojovića, ugrožena je bezbjednost u spuškom zatvoru.

On je, prema informacijama koje su “Vijesti” dobile od službenika ZIKS-a, izolovan u posebnoj ćeliji, sa pojačanim nadzorom i na šetnju izlazi isključivo sam.

Cvetanović je sa još tri osobe optužen da je učestvovao u ubistvu brata vođe Zemunskog klana Luke Bojovića, koji je još u španskom zatvoru.

Prema nezvaničnim informacijama koje su “Vijesti” dobile iz zatvora u Spužu, među službenicima ZIKS-a kruži priča da je Bojović već dao nalog da se Cvetanović likvidira.

“U zatvoru je velika frka. Cvetanović je izolovan, pod duplim je katancima i ne smije ga jedan komandir sam izvesti iz ćelije. Sam izlazi na šetnju, strogo se vodi računa o njegovoj ishrani, jer postoji bojazan da ga neko otruje. Dobili smo naređenje da u slučaju napada na njega možemo pucati. Navodno, Luka Bojović je platio njegovo ubistvo 400.000 eura”, ispričao je službenik zatvora.

Iz uprave spuškog zatvora potvrdili su da je Cvetanović pod pojačanim nadzorom

Iz uprave spuškog zatvora potvrdili su da je Cvetanović pod pojačanim nadzorom. Oni tvrde da je tako od kada je doveden u Istražni zatvor.

Oni, međutim, negiraju da je to zbog informacija o navodnim prijetnjama Luke Bojovića.

“Zbog bezbjednosne procjene je odvojen i smješten sam u ćeliji. Sam šeta, bez prisustva ostalih osuđenika, ali nije ugrožen i nema govora o tome da smo izdali naređenje da službenici pucaju ako ga neko napadne. Ne može ga niko napasti, jer smo ga izvodili samo jednom iz zatvora, kada je odvođen na saslušanje u Viši sud, tada su bile preduzete jake mjere obezbjeđenja”, kazao je sagovornik iz uprave ZIKS-a.

On je pojasnio da Cvetanović nije jedini pritvorenik koji je izolovan, već da ih ima još nekoliko.

Sagovornik “Vijesti”, upućen u dešavanja u zatvoru, rekao je da nije rijedak slučaj da je neki pritvorenik ili osuđenik pod pojačanim nadzorom.

“Vrlo često unutra budu ljudi iz suprotstavljenih kriminalnih klanova, ubica, bliski rođaci žrtava... U takvim slučajevima izoloju se oni za koje postoji sumnja da bi mogli biti ugroženi. Ako je pritvorenik o kom pričate ugrožen i preduzete su sve mjere da se sačuva njegova bezbjednost, onda isključivo ljudski faktor može da izazove njegovo stvarno ugrožavanje. Može ga neko 'namjestiti' dok izlazi na šetnju, silazi niz stepenice ili slično”, pojasnio je sagovornik “Vijesti”.

Cvetanović je optužen u Srbiji zbog sumnji da je direktni izvršilac ubistva Bojovića.

Bojović, zbog čije je likvidacije proteklih mjeseci bilo više hapšenja, ubijen je krajem aprila u centru Beograda, kada je napadač ispalio oko dvadeset hitaca ka njemu.

Zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, u julu su uhapšeni Beograđanin Miloš Delibašić, Danilovgrađanin Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić iz Nikšića.

Šaranović je rođeni brat Branislava Šaranovića (66), koji je likvidiran 8. oktobra 2009. godine u Ulici neznanog junaka na Dedinju.

Galerija

Bonus video: