Radulović se žalio na Bojića: Pominje i sahrane

Pravni zastupnik MANS-a žalio se sudu na prijetnje advokata Branislava Mićunovića i Save Grbovića
89 pregleda 3 komentar(a)
Veselin Radulović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Radulović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.11.2013. 10:39h

Podgorica - Dan pred nastavak suđenja pravni zastupnik MANS-a Veselin Radulović podsjetio je da je sudu dostavio podnesak u kome ukazuje na niz uvreda i prijetnji advokata “Lutrije” i “Džek pota” Vladana Bojića.

Za danas je zakazano ročište “Vijestima” i MANS-u po tužbi “Lutrije” i “Džek pota” jer su, kako navode u tužbi, “nizom tekstova povrijedili njihov ugled i čast”.

“Zastupnik Branislava Mićunovića i Save-Džigija Grbovića u kontinuitetu, a u ime njih saopštava navode, koji se objektivno mogu shvatiti kao implicitne prijetnje upućene MANS-u i licima koja zastupaju MANS. Tako je advokat Bojić, kada u podnescima govori o MANS-u, između ostalog, pisao o 'ubijanju' i 'sahranama', o tome da ćemo 'dobiti to što tražimo' i da nam se 'to što dobijemo neće dopasti'. Ipak, sudu smo ukazali da advokat Bojić ove, manje ili više implicitine prijetnje, saopštava jasno stavljajući do znanja da to čini u ime Mićunovića i Grbovića”, naveo je Radulović.

Pravni zastupnik MANS-a naveo je da vjeruje da je “sudu veoma dobro poznato, kako bi se bilo koji građanin Crne Gore osjećao, kada bi od Branislava Mićunovića (neposredno ili preko advokata) primio poruke u kojima se govori o ubijanju i sahranama i o tome da će dobiti to što traži”.

“Sudu smo ukazali i da advokat Bojić, zajedno sa NVO UPIS i TV 777, koji su takođe u vlasništvu i koje takođe kontrolišu Mićunović i Grbović, izvještavajući o ovom suđenju, mjesecima na najprimitivniji način vrijeđaju MANS i lica koja ga zastupaju i predstavljaju ih kao kriminalce, iako je javnosti poznato da je upravo njihov gazda u zemljama EU označen kao vođa organizovanog kriminala na ovim prostorima”, naveo je Radulović.

On očekuje da će sud i u ovom slučaju postupiti na isti način kao i kada su od tužilaštva tražili mišljenje da li je izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović svojim izjavama ugrozila privatnost Branislava Mićunovića.

“Iz sadržine saopštenja i izjava koje su dali 'Lutrija', 'Džek pot' i njihov advokat Bojić, proizilazi osnovana sumnja da su ta lica izvršila krivična djela ugrožavanje sigurnosti, lažno prijavljivanje, izazivanje panike i nereda i da su osnovali NVO UPIS i TV 777 radi vršenja ovih i eventualno drugih krivičnih djela i tako izvršili i krivično djelo kriminalno udruživanje. Ako sud bude jednako tretirao stranke u postupku, spise predmeta dostaviće tužilaštvu kako bi se utvrdilo da li u radnjama ovih lica ima elemenata navedenih ili drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti”, naveo je Radulović, koji je od tužilaštva tražio izjašnjenje o tome da li se “preduzimaju radnje u cilju gonjenja Vanje Ćalović”.

MANS je u podnesku tražio od suda da preduzme i procesne mjere prema advokatu Bojiću zbog konstantnog vrijeđanja, te da mu uskrati zastupanje “Lutrije” i “Džek pota”.

“Nadamo se da će sud najzad zaključiti raspravu i tako prekinuti odugovlačenje postupka od strane advokata Bojića, a ujedno mu onemogućiti da dalje ističe navode koji nemaju nikakve veze sa sporom i saopštava prijetnje sakriven iza imena onih koji se, prema optužnicama država EU, nalaze na vrhu ljestvice organizovanog kriminala u regionu”, saopštio je pravni zastupnik MANS-a.

Bonus video: