"VOODOO CHILD"

Knjiga Tanje Bakić o rok ikoni: Priča o Džimiju Hendriksu

Ekskluzivne intervjue autorka je dobila od Rodžera Mejera, slavnog inženjera zvuka koji je snimio mnoge Hendriksove hitove
101 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2013. 08:49h

Promocija knjige “Voodoo Child: Priča o Džimiju Hendriksu” Tanje Bakić biće održana u srijedu 27. novembra, tačnije na dan Hendriksovog rođenja, u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 19 sati.

Na promociji će pored autorke govoriti muzički publicista i poznavalac Hendriksovog stvaralaštva Nebojša Vujović.

Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novu knjigu “Voodoo Child: Priča o Džimiju Hendriksu” Tanje Bakić. U knjizi je praćen Hendriksov muzički put počev od njegove saradnje sa Litl Ričardom, Isley Brothers, Ajkom i Tinom Tarner, kroz njegov boravak u Delta Misisipiju unutar afroameričkog Chitlin’ Circuit muzičkog kruga, zatim kroz rane nastupe (1965-1966) po Grinvič Vilidžu u Njujorku, preko njegovovog “londonskog perioda“, odnosa sa Erikom Kleptonom i Bitlsima, nastupa na kalifornijskom Montriju, boravka u Maroku, učešća u filmu “Rainbow Bridge“ (koji je snimljen tri mjeseca prije Hendriksove smrti u režiji kultnog Čaka Vejna, člana Vorholove Fabrike), kontroverznog nastupa na Vudstoku, pa sve do njegove prerane smrti, 1970. godine.

Ekskluzivne intervjue autorka je dobila od Rodžera Mejera, slavnog inženjera zvuka koji je snimio mnoge Hendriksove hitove i Keti Ečingam, Hendriksove bivše djevojke iz Londona, koja je za potrebe ove knjige autorki ljubazno ustupila fotografije iz privatne kolekcije.

Recenzent knjige je Bojan Zulfikarpašić, svjetski priznati i višestruko nagrađivani džez pijanista i kompozitor. On je istakao da ga je ova knjiga “toliko zainteresovala sa većinom detalja o Hendriksovim prvobitnim inspiracijama i anegdotama“, te i da se osjeća “beskrajno fasciniran“. Publikovanje knjige pomoglo je Ministarstvo kulture Crne Gore.

Organizator promocije je KIC “Budo Tomović“.

Preporučujemo za Vas