Daka trade na meti lopova: Jedan plaća čokoladu, drugi otima pare

Iz prodavnice u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici nedavno je ukraden alkohol i bezalkoholno piće u vrijednosti od preko tri hiljade eura
272 pregleda 4 komentar(a)
Danilo Vlahović, Daka trade, Foto: Zoran Đurić
Danilo Vlahović, Daka trade, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.11.2013. 17:34h

Prehrambene prodavnice “Daka trade” u Staroj Varoši i u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, na meti su organizovanih pljačkaša, kazao je “Vijestima” vlasnik Danilo Vlahović.

Objasnio je da su njegove prodavnice na meti pljačkaša bile čak tri puta, da su krađe prijavljivane policiji, ali da lopovi još nijesu pronađeni.

“Prije pet dana, u večernjim satima, nepoznate osobe obile su prodavnicu u Ulici Vaka Đurovića. Iz unutrašnjosti je ukraden alkohol i bezalkoholno piće u vrijednosti od preko tri hiljade eura. I taj slučaj smo prijavili policiji”, rekao je Vlahović.

Dodao je da je i njegova druga prodavnica u Staroj Varoši bila na meti lopova.

"Prije pet dana, u večernjim satima, nepoznate osobe obile su prodavnicu u Ulici Vaka Đurovića. Ukraden je alkohol i bezalkoholno piće u vrijednosti od preko tri hiljade eura. I taj slučaj smo prijavili policiji" “Dogodilo se to 16. novembra u večernjim satima. Prvo je ušao jedan momak, sa kapom, i tražio nešto da kupi. Nekoliko trenutaka kasnije, ulazi drugi momak i ne skida kapuljaču od jakne. Dok je prvi tražio da kupi čokoladu kod prodavačice, drugi je iskoristio momenat i oteo pazar kad je kasirka otvorila kasu”, rekao je Vlahović.

Dodao je da se tok krađe vidi na snimku video nadzora u prodavnici.

“Lopov je tom prilikom iz kase oteo oko 300 eura. Interesantno je da je ovaj prvi ostao nakon krađe i zavaravao kasirku da zove policiju, a onda se udaljio u nepoznatom pravcu”, istakao je Vlahović, koji na teritoriji glavnog grada posjeduje četiri prehrambene prodavnice.

Nepoznati razbojnici 3. maja prošle godine upali su u market „Daka trejd” u Ulici Bracana Bracanovića i tvrdim predmetom Danilovoj majci Stanojki Vlahović (51) nanijeli teške tjelesne povrede, polomivši joj jagodičnu kost.

U tom trenutku sa njom je bila komšinica, a nakon dozivanja, u pomoć su pritekle i ostale komšije.

Policija je i tada došla na lice mjesta.

Prema tadašnjim izjavama, Vlahović se bacila na kasu da spasi pazar, nakon čega ju je jedan od dvojice napadača udario.

Provalnici nijesu uspjeli iz kase da odnesu novac, a napadači do danas nisu identifikovani.

“Nadam se da će policija stati na kraj razbojnicima, koji, očigledno, ne prezaju ni od čega. U ovakvim okolnostima, ne isplati se poslovati”, rekao je Vlahović.

Bonus video: