Masa emotivan zbog oproštaja od Ferarija u Brazilu

"Biću jako emotivan kada budem posljednji put vozio za Ferari, i to baš na Interlagosu", rekao je Masa pred trku ovog vikenda
1 komentar(a)
Felipe Masa, Foto: Beta AP
Felipe Masa, Foto: Beta AP
Ažurirano: 20.11.2013. 21:28h

Vozač Formule jedan Felipe Masa oprostiće se u nedjelju od Ferarija na stazi Interlagos u svom rodnom Brazilu, a danas je u Sao Paolu kazao da će to biti emotivni rastanak.

Masa je na Interlagosu doživeo neke od najupečatljivijih trenutaka u svojoj karijeri. Tamo je 2006. godine vozio, prema sopstvenim riječima, "najnevjerovatniju trku u karijeri", ali je i 2008. izgubio titulu u posljednjem krugu.

U Brazilu je prije pet godina zabilježio i posljednju pobjedu u Formuli jedan.

"Biću jako emotivan kada budem posljednji put vozio za Ferari, i to baš na Interlagosu", rekao je Masa pred trku ovog vikenda.

Odsustvo rezultata od tada djelimično je odgovorno za odluku tima da umjesto njega dovede Kimija Raikonena. Masa će 2014. voziti za Vilijams.

Nedjeljna trka biće Masina 139. za Ferari, a jedino je sedmostrki šampion Mihael Šumaher ispred njega po broju prevezenih gran prijeva za "crnog konja". Brazilac je osam godina vozio za ovaj tim i za to vrijeme je zabilježio 11 pobjeda, od čega najviše pamti svoju prvu u Interlagosu.

"Pobjeda u Brazilu 2006, moje prve godine u Ferariju je definitivno najupečatljivija trka u mom životu. Nosio sam poseban žuto-zeleni kombinezon, napravljen samo za tu trku u bojama naše zastave. Stajanje na pobjedničkom postolju je više nego što sam ikad mogao da očekujem od svog života", rekao je Masa.

"Za Brazilce je pobjeda u ovoj trci jednaka osvajanju svjetske titule. To mi je najemotivnija trka u životu i sjećam je se kao da je bila juče", dodao je on.

Masa je slavio u Interlagosu 2008. godine, ali je ostao bez titule za jedan bod pošto je Luis Hamilton u poslednjem krugu izbio na peto mesto i osvojio trofej. Brazilac je posle toga plakao kada je saznao da nije osvojio titulu.

"Nisam tada postao šampion, ali sam pobijedio u trci, zauzeo 'pol' poziciju i imao najbrži krug na trci. Uradio sam, dakle, sve savršeno tog vikenda, zbog čega mi je i ta godina upečatljiva", rekao je Masa.

Od osvajanja drugog mjesta te 2008. godine, Masin najbolji plasman na tabeli vozača bilo je šesto mjesto. Uprkos tome, danas je rekao da je ponosan na vreme provedeno u Ferariju.

"Volio bih da ostanem upamćen kao važan dio tima Ferari. Proveli smo sjajno vrijeme zajedno, pobjeđivali smo u trkama, osvajali titule, ali smo prošli i kroz neke teške trenutke. Ponosan sam što sam dio istorije ovog tima. Uvijek mi je bio san da vozim za Ferari", rekao je Masa.

Bonus video: