Danilović: Jesu li moj broj dali Đukanovićevi čuvari?

Optuženi Novaković je kazao da je Danilovića pozvao 9. avgusta sa zaštićenog broja i razgovarao sa njim, a ne prijetio
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2013. 23:27h

Penzionisani Vladin vozač Zoran Novaković, u podgoričkom Osnovnom sudu nije mogao da objasni odakle mu broj telefona poslanika Demokratskog fronta Gorana Danilovića, na koji ga je zvao i navodno prijetio.

Protiv Novakovića podignuta je optužnica za ugrožavanje sigurnosti poslanika, nakon što se Danilović javno protivio rušenju hotela “Crna Gora” u centru glavnog grada. Novaković je pred sudijom Nenadom Vujanovićem, potvrdio da je pričao telefonom sa Danilovićem u dva navrata - prvi razgovor trajao je dva, a drugi pet minuta.

On je kazao da je Danilovića pozvao 9. avgusta sa zaštićenog broja i razgovarao sa njim, a ne prijetio.

Novaković je najprije rekao da je Danilovićev broj telefona imao od ranije u spisima koje je koristio dok je radio u Vladi, da bi potom promijenio svoju izjavu.

Nakon tvrdnje Danilovića - da je to nemoguće, jer je taj broj dobio kada Novaković nije radio u Vladi, okrivljeni je promijenio iskaz i rekao:

“Broj mi je dao jedan Danilovićev prijatelj, ali ne mogu da kažem koji”.

Sudija Vujanović je pitao Novakovića, zašto je prethodno izjavio drugačije, a okrivljeni je kazao da je zbunjen.

Danilović ispred Osnovnog suda; Foto: Luka Zeković

Danilović je zatim pitao da li je Novaković njegov broj telefona dobio od Zorana Jovanovića iz obezbjeđenja premijera Mila Đukanovića, ali je ovaj to negirao.

“Nije mi ga dao Zoran...“, rekao je Novaković.

Na novo pitanje Danilovića - da li je neposredno prije pozivanja i tokom dana bio u dr uštvu ljudi iz premijerovog obezbjeđenja, Novaković je odgovorio:

“Ne znam, ne sjećam se”.

Danilović je nakon suđenja, na Fejsbuk profilu, napisao da na suđenju nije saznao od Novakovića -

“Zašto je sakrio broj, zašto je tražio adresu, zašto je htio da ga slomi i zašto mu se raspitivao za porodicu”. “Nije bilo odgovora! Nije ga ni moglo biti jer Z.N. je u cijelom slučaju samo nevoljni vlasnik telefona, ’mučenik’, koji nekoga krije - a meni se čini da slutim i koga”, napisao je Danilović.

Na ročištu je saopšteno da je Novaković rođen u Skoplju. On je ranije pred istražnim organima tvrdio da je Staropodgoričanin, koji je Danilovića pozvao revoltiran time da “neko ko je iz drugog grada priča o Podgorici”.

Danilović je u avgustu na svom Fejsbuk profilu objavio da je primio poziv sa zaštićenog broja i da mu je osoba, koja je odbila da se predstavi, pretila zbog njegovih izjava povodom rušenja hotela “Crna Gora”.

Rušenje najstarijeg podgoričkog hotela izazvalo je žestoko reagovanje javnosti i opozicije.

Suđenje se nastavlja 27. decembra.

Galerija

Bonus video: