Plav: Bivši direktor "Komunalnog" osumnjičen da je oštetio firmu za 4.406 eura

Krivična prijava protiv osumnjičenog A.Š. podnijeta je u redovnom postupku
0 komentar(a)
Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 20.11.2013. 15:23h

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su Osnovnom državnom tužiocu u Plavu podnijeli krivičnu prijavu protiv A.Š. (62) iz Plava, bivšeg direktora Javnog preduzeća za stambeno – komunalnu djelatnost u Plavu, zbog osnovane sumnje da je počinio koruptivno krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Činjenice koje su prikupljene tokom kriminalističke obrade ukazuju na osnovanu sumnju da je A.Š, u periodu od 28. aprila do 23. avgusta 2010. godine, u svojstvu službenog lica – direktora JP za stambeno – komunalnu djelatnost u Plavu, iskorišćavanjem svog službenog položaja sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.406 eura, za koji iznos je i oštetio pomenuto preduzeće", navodi se u policijskom saopštenju.

On je, kako se sumnja, u navedenom periodu od inkasanata preuzimao novac, koji je bio naplaćen od potrošača na ime pruženih usluga, za što je inkasantima izdavao priznanice za preuzeta finansijska sredstva, koja potom nije uplaćivao na žiro račun preduzeća ili predavao blagajni, već ih je zadržao za sebe.

Krivična prijava protiv osumnjičenog A.Š. podnijeta je u redovnom postupku.

Bonus video: