Profesorici 30 dana uslovno zbog prijetnji direktoru

Nurkovićeva je tokom suđenja negirala da je izgovorila te riječi, ali je većina svjedoka potvrdila direktoreve riječi
115 pregleda 17 komentar(a)
profesorica, nastavnica, Foto: Shutterstock
profesorica, nastavnica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2013. 18:10h

Osnovni sud u Rožajama juče je utvrdio da je profesorica maternjeg jezika u Srednjoj stručnoj školi Emira Nurković, kriva za ugrožavanje sigurnosti direktora te obrazovne ustanove Esada Crnovršanina.

Nurkovićevoj je, zbog krivičnog dijela ugrožavanje sigurnosti, izrečena uslovna osuda od 30 dana zatvora, ukoliko za godinu dana učini novo krivično dijelo.

Okrivljena je, kako piše u presudi, trećeg aprila 2013. godine, u zbornici škole, nakon Nastavnog vijeća, zaprijetila direktoru da će ga ubiti.

Crnovršanin, koji je ozbiljno shvatio da su mu život i tijelo ugroženi, prijavio je prijetnju policiji.

Nurkovićeva je tokom suđenja negirala da je izgovorila te riječi, ali je većina svjedoka potvrdila direktoreve riječi.

Dio nastavnika svjedočio je da nije čuo da je profesorica direktoru rekla - „ubiću te“, što je Crnovršanin protumačio kao izjave prosvjetnih radnika sa kojima nije u dobrim odnosima.

Državni tužilac tražio je da profesorica bude osuđena na 60 dana uslovno, ali je sudija Milosav Zekić, kao olakšavajuću okolnost, uzeo činjenicu da okrivljena ranije nije osuđivana.

Oštećeni Crnovršanin je na ime pretrpljenih duševnih bolova tražio isplatu nematerijalne štete u iznosu od 10 hiljada eura, za šta je upućen na privatnu parnicu.

Bonus video: