Crnogorski paraolimpijski komitet dobio svoje prostorije

Na otvaranju prostorija POKCG-a, svečanu vrpcu presjekli su predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i naša najbolja reprezentativka, Marijana Goranović.
0 komentar(a)
Igor Tomić, Foto: Zoran Đurić
Igor Tomić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.11.2013. 23:16h

Crnogorski paraolimpijski komitet se danas, na četvrtu godišnjicu od prijema u Međunarodni paraolimpijski komitet, uselio u svoje kancelarije.

Na otvaranju prostorija POKCG-a, svečanu vrpcu presjekli su predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i naša najbolja reprezentativka, Marijana Goranović.

"Konačno smo u Ulici “Mihaila Burića” dobili svoj krov nad glavom. U 53 kvadrata imamo dvije kancelarije i salu za sastanke, koje su u potpunosti opremljene zahvaljujući donaciji Ministarsta rada i socijalnog staranja. Neizmjerno smo im zahvalni, pošto konačno imamo uslove za rad i svakodnevnu kominukaciju sa IPC-om i drugim sportskim organizacijama", srećno je prokomentarisao predsjednik POKCG-a, Igor Tomić.

I u uslovima improvizacije u posljednjih šest godina POKCG je ostvario značajne rezultate, od prijema u IPC, do finala na najvećim takmičenjima.

"Velikim radom i zalaganjem do kancelarija smo došli u aprilu i od tada smo ih opremali, a svečanost otvaranja nije slučajno bila danas, pošto se datum poklapa sa našim punopravnim članstvom u IPC".

Tomić je posebno apostrofirao pomoć prvog čovjeka COK-a Dušana Simonovića, te rezultat Marijane Goranović.

"Čast da otvori prostorije zaslužio je nesebičnom pomoći i podrškom svih ovih godina predsjednik COK-a, Simonović, ali i Goranović, 5. mjestom na Evropskom prvenstvu u bacanju diska, te 7. mjestom na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2007. godine. Crna Gora još nema osvajača medalje na najvećim takmičenjima, ali smo imali norme i finala na najvećim, pa je Miloš Ranitović bio sedmi na Svjetskom prvenstvu u skoku uvis. Sada, u tehničkom smislu, imamo uslove za bolji i organizovaniji rad i očekujemo još bolje rezultate", zaključio je Tomić.

Bonus video: