Dukić 14. u trećoj etapi

Podsjetimo da od ukupnog broja takmičara, njih 45 koji ostvare najbolje rezultate u 14 regata odjedrenih u sedam dana izboriće nastup u A finalu i boriće se za medalje
1 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: Nebojša Mandić
Milivoj Dukić, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 18.11.2013. 19:43h

Naši najbolji jedriličari Milivoj Dukić i Igor Les nastavljaju sa dobrim vožnjama na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi laser.

Drugog dana jedrenja u Al Musanahu u Omanu Dukić je bio 14. a Les 51.

"Održana je samo jedna regata, jer vremenski uslovi nisu dozvoljavali da se odjedre obje. Dugo smo bili na regatnom polju, pošto je vjetar stalno mijenjao smjer, a kao i prvog dana i ovog puta je bilo velikih talasa i nekih 15 čvorova vjetra. Ušao sam kroz cilj 14. i trenunto se poslije tri regate i dva dana jedrenja nalazim na 36. mjestu ukupno. Odlično se osjećam i vrlo sam srećan, jer osjećam da napredujem iz trke u trku", rekao je Dukić "Vjestima" neposredno po povratku sa jedrenja.

On je objasnio i da je njegov mlađi kolega Tivćanin Igor Les odjedrio dobro i napredovao u odnosu na prvi dan, pa je tako Les sada ukupno na 86. poziciji od 126 takmičara koliko ih je u konkurenciji na prvenstvu u najmasovnijoj olimpijskoj jedriličarskoj klasi.

Podsjetimo da od ukupnog broja takmičara, njih 45 koji ostvare najbolje rezultate u 14 regata odjedrenih u sedam dana izboriće nastup u A finalu i boriće se za medalje.

Dukić je pred odlazak na takmičenje rekao da mu je to cilj – ulazak u A finale na Svjetskom prvenstvu u Omanu gdje nastupaju trenuntno najjači laseraši svijeta, poput Tonćija Stipanovića i Roberta Šajta koji je osvojio pet medalja na isto toliko nastupa na Olimpijskim igrama, kao i najbolji jedriličari ostalih velesila u tom sportu Velike Britanije, Australije i Novog Zelanda.

Bonus video: