Bivša supruga optuženog: Advokati se sprdali sa mojim mužem

Objasnila je da ih je pogađalo to što su im radili u osiguravajućem društvu ZOIL Lovćen
335 pregleda 10 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Savo Prelević
Zoran Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2013. 17:54h

Nevenka Kumburović, nevjenčana supruga Zorana Pajovića optuženog za ubistvo advokata Vlada Bjekovića, ispričala je juče u sudu da je njen suprug više puta molio advokate osiguravajućeg društva "Lovćen" da se vansudski dogovore oko naknade nematerijalne štete zbog udesa u kojem je poginuo njihov maloljetni sin.

Dodala je da je Pajović nakon smrti njihovog djeteta obolio.

“Zoran je bio lud za tim malim i nije mogao da se pomiri sa sudbinom da Đorđija više nema”, rekla je ona pred krivičnim vijećem sudije Radomira Ivanovića.

Navela je da nekoliko godina nakon te porodične tragedije, ona je sa drugim sinom napustila Pajovića.

“Sin mi je govorio da je Zoran u teškom stanju, da je nemiran i da pije tablete”, rekla je ona.

Objasnila je da ih je pogađalo to što su im radili u osiguravajućem društvu ZOIL Lovćen.

“Zoran je molio Bjekovića, Čarapića i Burića da ne idemo po sudovima i da se vansudski poravnamo oko iznosa na ime materijalne i nematerijalne štete. Jednom prilikom nam je u prisustvu Zoranovog advokata Nikočevića, ponuđen iznos od 270.000 eura. Kasnije je dogovoren iznos od 120.000 eura”, ispričala je ona.

Rekla je da je sa Zoranom nekoliko puta išla u "Lovćen osiguranje", ali da dogovor nije postignut i da su se Bjeković i Čarapić “sprdali sa njenim bivšim suprugom”.

“Pokojni Bjeković i Čarapić su mi za Zorana govorili - Šta će ova budala ovdje. Što dolazi i stalno nam dosađuje”, kazala je Kumburović.

Tvrdi da je Pajović jednom u hodniku podgoričkog Osnovnog suda zaustavio Bjekovića i molio ga da se slučaj završi mimo suda, ali je tada Bjeković navodno odgovorio: “Bježi tamo. Briga je mene za tebe i tvoju porodicu. Ja sam ovdje za novac”.

Nakon pet godina sudskih procesa, postignuto je poravnjanje na iznos od 101.403 eura.

“Zoran nije želio podići taj novac, jer je Čarapić jednom prilikom u prisustvu moje kume, meni kazao da je njemačko osiguravajuće društvo 'Lovćenu' uplatilo 175.000 eura. I nakon poravnanja Zoran se obraćao na razne adrese, tražeći da vidi koliko je novca tačno uplaćeno, ali to nikada nijesmo mogli saznati”, kazala je Kumburović.

Na pitanje suda, zašto je potpisao dogovor o poravnanju ako se osjećao prevarenim, optuženi je kazao da je to uradio pod pritiskom “Lovćena”, ali nije želio odgovoriti koja je osoba izvršila pritisak na njega da stavi potpis na zapisnik o vansudskom poravnanju.

Pajović je kazao da nije podnosio tužbu za poništenje vansudskog poravnanja, već je naveo da je podnosio krivičnu prijavu protiv “Lovćen osiguranja” jer nijesu ništa plaćali.

Prema navodima optužnice, Pajović je 8. novembra 2012. godine, ubio Bjekovića, ispalivši pet hitaca iz revolvera u leđa.

Suđenje se nastavlja 13. decembra.

K. R.

Bonus video: