Vujović: Novinari su medijska mafija

Osuđenik tražio da mediji ne prate njegovo suđenje
69 pregleda 6 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Boris Pejović
Ivan Vujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.11.2013. 18:06h

Osuđenik Ivan Vujović, juče je u Osnovnom sudu tražio izuzeće javnosti iz sudskog procesa koji se vodi protiv njega zbog napada na službeno lice i nedozvoljeno držanje oružja.

Obrazlažući zahtjev, Vujović je kazao da se na taj korak odlučio zbog teksta u “Vijestima” - “Ubo ga kašičicom jer ga je reketirao u spuškom zatvoru” i u “Danu” - “Eksplozivom na stan spuškog robijaša”.

Pred sutkinjom Željkom Jovović, nazvao je novinare “velikim ništarijama” i “medijskom mafijom”, koji ga unaprijed osuđuju.

Glavni pretres u tom predmetu juče nije mogao da se održi, zato što u sud nije pristupio svjedok policajac Mihailo Kuč.

U sud je 10. oktobra stigao dopis od suspendovanog šefa ekspoziture za javni red i mir Ratka Rondovića, u kojem je navedeno da je poziv za suđenje Kuč uredno primio.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je 10. oktobra, istog dana kada je dopis Rondovića stigao u sud, nakon sprovedene zakonske procedure, donio rješenje o njegovoj suspenziji.

Rondović je suspendovan do okončanja krivičnog postupka, koji se protiv njega vodi zbog prebijanja pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića.

Vujoviću se optužnicom stavlja na teret da je decembra 2006. prijetio da će napasti policajca javne bezbjednosti Nemanju Lukovaca.

Prethodno je Lukovac, prilikom kontrole saobraćaja, zaustavio Vujovića i kazao mu da izađe iz kola i pri tom ga uhvatio za ruku. Vujović je u tom trenutku policajcu uputio niz prijetnji. Istom optužnicom, Vujović se tereti da je, 19. juna 2007. godine, u prostorijama PJ Podgorica u Bloku pet, napao policajca Nikolu Radunovića, kojeg je više puta udario pesnicom u glavu, nanijevši mu laku tjelesnu povredu.

Vujović je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića.

Prije 10-ak neko je bacio je eksplozivnu napravu u ulaz zgrade u kojoj je stanovao Vujović.

Policija traga za napadačima.

Bonus video: