Laković vratio pare zbog kojih je optužen: Čuvao novac od kolega

Iz barske policije nezvanično su kazali “Vijestima” da su popisani serijski brojevi novčanica i da su one predate u Sudski depozit
186 pregleda 23 komentar(a)
Vladan Laković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladan Laković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.11.2013. 15:57h

Bivši načelnik Centra bezbjednosti Bar Vladan Laković (47) vratio je juče 112.000 eura, zbog kojih je bio osumnjičen za pronevjeru.

Tu informaciju potvrdio je “Vijestima” njegov advokat Dragoljub Đukanović.

“Novac je vraćen juče u toku radnog vremena u Centar bezbjednosti Bar i biće deponovan u Sudski depozit do okončanja postupka”, rekao je Đukanović.

Iz barske policije nezvanično su kazali “Vijestima” da su popisani serijski brojevi novčanica i da su one predate u Sudski depozit.

Laković je uhapšen u noći između srijede i četvrtka zbog sumnje da je, dok je bio na čelu barske policije, uzeo novac koji je bio zaplijenjen u tri akcije tokom 2007. i 2008. godine.

On je tužiocu i sudiji za istrage, prema pisanju portala Analitika, kazao da je novac uzeo kod sebe da bi ga sklonio na sigurno, jer sef u zgradi policije, navodno, nije bio bezbjedan.

Laković je pred istražnim organima istakao i da je, nakon što je čuo da je otvorena istraga o nestalom novcu, došao u policiju i ponudio da ga vrati, što je, navodno, bilo odbijeno uz obrazloženje da za sada to nije potrebno.

Sutkinja za istrage u Baru Aleksandra Leković,pustila je Lakovića da se brani sa slobode, na šta je tužiteljka Irena Rajković odmah uložila žalbu, koja je odbijena.

Kako je saopštila policija, on se sumnjiči da je u prvoj polovini 2010. godine protivpravno prisvojio oko 112.000 eura, koje su mu povjerene u službi na čuvanje.

Taj novac je u prethodnom periodu, uz potvrde, privremeno oduzet prilikom obrade tri policijska predmeta.

“Postupajući po zahtjevu tužilaštva da se sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici dostavi privremeno oduzeti novac u jednom predmetu, konstatovano je da se novac privremeno oduzet u tom predmetu, kao i novac privremeno oduzet u još dva predmeta, ne nalazi u prostorijama Centra bezbjednosti Bar”, saopštila je policija.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je nakon primopredaje novca, Laković prilikom napuštanja svog službeničkog mjesta, nije predao novac koji je privremeno oduzet prilikom obrade tri predmeta, a koji mu je bio povjeren u službi na čuvanje.

Laković za “Vijesti” nije želio da komentariše navode policije.

Vladan Laković na čelu policije u Baru bio je do februara prošle godine kada ga je smijenio tadašnji v.d. direktora policije Božidar Vuksanović, a na njegovo mjesto postavio Miloša Radulovića.

Bonus video: