U Baru otkriven plastenik sa marihuanom, uhapšen Bjelorus

Sumnja se da je M.Č. (42) uzgajao 40 stabljika marihuane, ukupne težine oko 15,2 kilograma, radi njihove prerade i proizvodnje opojne droge marihuana, kako bi ovu drogu stavio u promet, te da je posjedovao marihuanu težine 30,2 grama nađenu u kući takođe radi njene prodaje
235 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2018. 18:59h

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge u Baru su, pretresom kuće i dvorišta koje je koristio državljanin Bjelorusije M.Č. (42) iz Minska, sa privremenim boravkom u Baru, pronašli i oduzeli 40 stabljika marihuane koje su bile zasađene u plasteniku i još oko 30 grama marihuane u kući.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Bjelorus je lišen slobode.

Pretresom su pronađeni i oduzeti:

  • 13 stabljika marihuane visine od 1 m do 1,5 m, koje su bile zasađene u plasteniku koji se nalazi u dvorištu kuće;
  • 27 stablljika marihuane visine od 0,5 do 1.5m, koje su bile u dvorištu;
  • 5 manjih pvc pakovanja sa sadržajem sasušene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine 30,2 g, a koja su pronađena u spavaćoj sobi u kući.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

M.Č. je lišen slobode i biće, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da je M.Č. uzgajao 40 stabljika marihuane, ukupne težine oko 15,2 kilograma, radi njihove prerade i proizvodnje opojne droge marihuana, kako bi ovu drogu stavio u promet, te da je posjedovao marihuanu težine 30,2 grama nađenu u kući takođe radi njene prodaje.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Galerija

Bonus video: