Dario Frankiti završio karijeru

"Mjesec dana poslije udesa i na savjet ljekara, odlučio sam da prestanem da se takmičim", naveo je Franketi u saopštenju.
0 komentar(a)
Dario Frankiti, Foto: Beta AP
Dario Frankiti, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.11.2013. 11:45h

Četvorostruki šampion Indi kara Dario Frankiti saopštio je danas da završava karijeru zbog ozbiljnih povreda koje je zadobio na trci u Hjustonu.

"Mjesec dana poslije udesa i na savjet ljekara, odlučio sam da prestanem da se takmičim", naveo je Frankiti u saopštenju.

Poslije udesa na Gran priju u Hjustonu 6. oktobra, kada je poslije kontakta s vozilom Takume Satoa, automobilom udario u zaštitnu ogradu, britanski vozač je prevezen u bolnicu, gdje su mu konstatovane veoma ozbiljne povrede glave i kičme.

"Ljekari su bili vrlo jasni: rizik koji sa sobom donose trke je suviše veliki i mogao bi da mi ugrozi zdravlje. Zato nemam drugog izbora nego da se povučem. Trke su dio mog života već 30 godina i teško mi je da zamislim da je taj dio završen", naveo je Frankiti.

Frankiti je tokom karijere osvojio četiri Indi Kar šampionata (2007, 2009, 2010, 2011), dok je u trkama u Indijanapolisu tri puta trijumfovao (2007, 2010. i 2012).

On karijeru završava sa 31 pobjedom, čime se na vječnoj listi najboljih izjednačio s Polom Trejsijem i Sebastijanom Burdoom.

Bonus video: